Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bakslaget för nykomlingen Motala: "Trodde aldrig att det här skulle hända mig"

Eric Ågren lägger ner bandyn på obestämd tid.
IFK Motalas mittfältare har drabbats av utmattning.
– Att gå in i väggen händer andra, inte mig, säger han till Motala Vadstena Tidning.

LÄS ÄVEN: LISTA: Läckage, ryska monstret och bra läkkött – tio snackisar från försäsongen (Plus)

IFK Motala är tillbaka i elitserien efter en skrällartad kvalbragd i slutet av förra säsongen.

Men inför återkomsten i bandyns finrum har laget drabbats av bakslag. Jussi Aaltonen, som var starkt bidragande till att Motala tog klivet upp, ska operera hjärtat och blir borta resten av säsongen.

LÄS MER: Tunga beskedet från Motalas målvakt – missar hela säsongen (Plus)

Nu kommer nästa negativa besked för laget. Mittfältaren och trotjänaren Eric Ågren lägger ner bandyn på obestämd tid. I en längre intervju med Motala Vadstena Tidning berättar 31-åringen att han drabbats av utmattningssymptom som yrsel, ångest och konstant trötthet.

– Jag har därför fått direktiven att ta det lugnt ett tag framöver, för att inte gå in i väggen på riktigt, säger Eric Ågren till tidningen.

– Jag trodde aldrig att det här skulle hända mig. Att gå in i väggen händer andra, inte mig.

LÄS ÄVEN: Claesson ersätter Aaltonen: "Finns ett driv att visa att jag är bra och fixar det här" (Plus)

Även på isen har Eric Ågren känt att något inte stämmer. Bland annat har skridskoåkningen, hans främsta egenskap, påverkats av den trötta kroppen.

Eric Ågren, som har avstått träning de senaste veckorna, vet inte när han är tillbaka. I värsta fall kan elitkarriären vara över, berättar han för Motala Vadstena Tidning.

– Det känns som bandyn inte är lika viktig längre. Jag har insett att jag måste ta hand om mig själv och min familj i första hand.

LÄS ÄVEN: Kettunens väg till landslaget går via uträknade nykomlingen: "Upp till mig att förtjäna platsen" (Plus)

Mittfältaren, som har varit moderklubben trogen i hela karriären bortsett en säsong i Katrineholm, slutade på trettonde plats i södra allsvenskans poängliga förra säsongen med 16 mål och åtta assist på 13 matcher.