Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya milstolpen för Sveriges främste målkung: "Ska bli bättre på att njuta"

David Karlsson är redan Sveriges främste målkung genom tiderna.
Mot Tillberga nådde Villa-anfallaren sitt 800:e mål i elitserien.
– Det är 794 mål fler än vad jag någonsin mäktade med under 16 års spelande, säger tränaren Johan Sixtensson.

LÄS ÄVEN: Villa vann – men otäcka skadan på målvakten oroar

Förra säsongen blev David Karlsson hela bandy-Sveriges främste målkung genom tiderna.

På tisdagskvällen, när Villa slog Tillberga med 10–4, nådde han en ny milstolpe i karriären genom att göra sitt 800:e mål i elitserien.

– Det är helt enastående. Det är bara att buga, bocka, applådera och allt möjligt. Det är otroligt starkt gjort och kul att få vara tränare för det, säger Johan Sixtensson.

Skyttekungen själv håller en lägre profil efter nya supernoteringen.

– Jag har inte hunnit fundera så mycket. Jag ska bli bättre på att njuta och vara mer i nuet. Det är lätt att man tänker tillbaka när man har slutat, men jag borde vara bättre på att njuta av det och ta till mig under säsongen också, säger David Karlsson.

Hur många mål siktar du mot?

– Det får vi se. Det är bara att hoppas att kroppen håller. Sedan får man ligga i, det kommer många yngre underifrån.

Vilka kommer att hota dig?

– Inget hot. Jag hoppas bara vi får fram yngre spelare så att jag inte behöver spela till jag är 40, säger David Karlsson, som blev tvåmålsskytt i matchen mot Tillberga.

– Första halvlek var sådär, sedan i andra spelar vi bra. Vi känner att formkurvan är på uppåtgående. Vi har haft det lite tufft efter World cup, men det känns som att vi har arbetat oss ur det lite grann.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Villa Lidköping–Tillberga 10–4 (5–3)

Målen: 1–0 (3) Martin Andreasson, 1–1 (17) Måns Engström, 2–1 (27) Johan Malmquist, 3–1 (28) Daniel Andersson, 3–2 (30) Kim Barklund, 3–3 (33) Kim Barklund, 4–3 (43) Joel Broberg, 5–3 (45) David Karlsson, 6–3 (51) Tim Persson, 7–3 (56) Daniel Andersson, 8–3 (74) David Karlsson, 9–3 (78) Jesper Eriksson, 10–3 (79) Daniel Andersson, 10–4 (90) Rinat Shamsutov.

Hörnor: 8–7.

Utvisningar: Tillberga, 3 x 10.

Publik: 2 184.

Domare: Niclas Skog.