Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygren fast besluten – klubben i hans hjärta ska till slutspel: "Det är det man brinner för"

Han var bäst i laget mot Kalix – och satte ett avgörande frislag mot Vänersborg.
Trots känningar i tummen ser Brobergs trotjänare Jonas Nygren bättre och bättre ut.
– Vi slåss mot varandra om den sista slutspelsplatsen, säger han inför den viktiga matchen mot Vetlanda.

Tillsammans med spelare som Magnus Fryklund och Robert Dammbro är Jonas Nygren en av Brobergs riktiga trotjänare.

33-åringen debuterade i A-laget redan som 15-åring, och sedan dess har han fortsatt att vara moderklubben trogen. Glöden att föra laget i hjärtat tillbaka till slutspel är stor.

– Det är det man brinner för, det är därför man håller på. Jag vill utvecklas och hjälpa andra i föreningen att utvecklas. Målet är att ta oss till slutspel, man vill få vara med och uppleva större matcher på sikt. Det är viktigt för motivationen.

LÄS MER: Robin Redin om att användas som target

Men vägen till en placering bland topp åtta är inte alldeles enkel, i en elitserie som beskrivs som den bästa på länge.

På onsdagskvällen ställs Broberg mot Vetlanda på bortaplan. En match mellan två lag som av många pekas ut som konkurrenter om den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Samma teori har även Jonas Nygren. Och då ser han såklart ett scenario framför sig där det är hans Broberg som placerar sig högre i tabellen.

– Det känns lite som att vi slåss mot varandra om den sista slutspelsplatsen, med vissa andra lag inblandade. Vi siktar på att ha en så bra placering som möjligt efter grundserien, men det är klart att det är en viktig match mot ett lag som vi vill ha bakom oss.

LÄS MER: Vänersborgstalangen förlorade duellen mot brorsan i Broberg

Vilka offensiva vapen som Broberg främst behöver se upp med är knappast någon hemlighet.

Vetlandas skyttekung Joakim Andersson har hittills svarat för 17 mål på nio matcher och hotar ständigt i djupled. Inte blir hotet mindre av att han har en framspelare som Johan Löfstedt bakom sig, tillsammans med ytterligare några vassa passningsklubbor.

– Dom är ruskigt duktiga på det dom gör, absolut. Det är klart att vi kommer att prata lite extra om det, exakt hur vi kommer göra vet jag inte men vi ska väl inte ge dom allt för mycket utrymme.

Hur mycket tänker du på vilka spelare du möter ute på isen?

– Inte så jättemycket i matchsituationer. I alla fall inte så långt ner i banan som jag spelar, då handlar det mest om att hålla tätt. Men det är klart att man har ett extra öga på spelare som Löfstedt, eller Lomanov som nu senast. Man har lite olika strategier för olika spelare.

LÄS MER: Söderberg om punktmarkeringen av Lomanov: "Tog bort mycket"

Broberg kommer med två raka segrar i ryggen och tränare Ola Grönberg kan dessutom njuta av att Jonas Nygren ser allt starkare ut på högerhalven.

I bortavinsten mot Kalix var han Brobergs mest tongivande spelare och låg bakom mycket i lagets offensiv. Mot Vänersborg satte han det viktiga 4–1-målet, när han drog ett frislag rakt i mål. Inte en helt vanlig syn i bandy.

– Det var väl egentligen mer på chans. Jag letade efter någon som ville ha bollen, men ingen verkade vilja ha den. Då var det bara att prova och det gick hem, säger Nygren.

Men frågan är hur det är med den där tummen som han skadade i derbyt mot Edsbyn? Jo, det hade kunnat vara bättre – så här svarar Jonas Nygren på frågan om han fortfarande känner av smällen.

– Ja, det kan man väl lugnt säga. Utan att gå in mer på det, det är som det är med det.