Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nypremiär för Bandypuls Veckans lag – här är säsongens första

Här är Bandypuls Veckans lag för första gången säsongen 2016/2017.
Bakom uttagningen står Rikard Bäckman tillsammans med sina kollegor – och de har tacksamt tagit emot tips från er läsare.

MÅLVAKT

Jesper Thimfors, Villa Lidköping

Villas rejäle målvakt Jesper Thimfors klev ut i premiären i Sparbanken Lidköping Arena och höll nollan. Mot Sandviken. Efter massor av räddningar i både möjliga och omöjliga lägen. I matchen efter, som kanske inte var lika svår, släppte han bara ett mål förbi sig mot Tellus. Ett insläppt på två matcher, och två straffräddningar, är väldigt ovanligt. Thimfors känns därmed tämligen given i säsongspremiären av Veckans lag. Men konkurrens i den kategorin har han ändå främst från Sandvikens Joel Othén och Vänersborgs David Borvall, som stod för jättematcher mot VSK respektive Edsbyn.

LÄS MER: Thimfors räddade allt när Villa knäckte SAIK

FÖRSVAR

Lars Fall, Sirius

Det är så här han behöver göra, Lars Fall – det vill säga vara ledande själv och samtidigt göra de yngre lagkamraterna i Sirius bättre. Som den utsökta serveringen till Teemu Määttä i premiären. Målet som finländaren gjorde betydde 2–1-ledning hemma mot Hammarby. Nu blev det kryss till slut för Sirius, men ett starkt sådant.

LÄS MER: Junioren målskytt när Sirius hittade rätt

Linus Pettersson, Sandviken

Hela Sandvikens backlinje gjorde det så klart väldigt bra i hemmapremiären mot VSK, där man lyckades kväva motståndarens annars så effektiva kantspel och täta till runt det egna målet. Egentligen går det nog att ta vem som helst av Rasmus Forslund, Jocke Bergman och Linus Pettersson – vi väljer Pettersson, då han är libero och försvarschef.

Victor Lundberg, Sirius

2–2 mot Hammarby var en premiärpoäng med mersmak för Sirius. Offensivt skapade man en hel del, samtidigt som Hammarby fick slita hårt för att hitta ytor framåt. En stor del i det hade Victor Lundberg. Sirius libero anförde sin defensiv på ett strålande vis, och belönas med en plats i veckans elva.

Andreas Hjulström, Tillberga

Så fick den hårdföre 28-årige från Fagersta göra elitseriedebut. Förutom en tia för våldsamt slag när Tillberga hade avgjort matchen mot Kalix så var han faktiskt ganska snäll. Däremot visade Andreas Hjulström prov på bra kvalitet i spelet, vilket självaste Pelle Fosshaug berömde i livesändningen. Hjulström stod högt, bröt många bollar och det var efter hans uppspel som Tillberga gjorde 2–0-målet.

Felix Pherson, Vänersborg

Har gått från mittfältet till halven i Vänersborg och var riktigt bra där i premiären och derbyt mot Gripen. Så bra att han hyllades av tränaren Stefan Karlsson. Sedan åkte Pherson med sitt stjärngäng och spöade Edsbyn på bortaplan. Där stod han för två av målen.

MITTFÄLT

Rinat Shamsutov, Tillberga

Det går inte supersnabbt på de där rören längre, det är knappast någon konståkning vi ser på. Men gammal är äldst – vilket fantastiskt mål med enhandsfattning den ryske 43-åringen stod för när Tillberga nollade Kalix i premiären. Rinat Shamsutov, en gång världsstjärna – alltid världsstjärna.

SE ÄVEN: Bandypuls listar veckans snyggaste mål

Johan Löfstedt, Vetlanda

Makalöst bra, som vanligt. Löfstedt är den stora motorn i Vetlandas spel och mot Bollnäs i premiären var han den drivande kraften till att laget orkade hämta sig tillbaka från två svåra underlägen. Det gav ett bra kryss efter 6–6. Löfstedt-poäng i matchen? Ett plus två.

LÄS MER: Slitet som gav poäng

Daniel Mossberg, Sandviken

Det är väl inte helt enkelt att placera Daniel Mossberg – ska han vara anfallare eller mittfältare? En bandyns nummer 10 om man överför positionen från fotbollen? Nåväl, i säsongens första Veckans lag är han i alla fall given efter insatsen mot VSK. Erik Pettersson sticker naturligtvis ut med fyra mål, och Joel Othén för sina räddningar. Men ett tränat bandyöga kunde inte missa vad Mossberg faktiskt bidrog med till storsegern. Vass i både passningar och dragningar. Av fotskadan syntes inte mycket.

ANFALL

Erik Pettersson, Sandviken

Ingen lysande försäsong – och sedan lämnade "EP" isen mållös tillsammans med hela SAIK i premiären. I hemmapremiären? Då var det andra bud från Erik Pettersson. Han åkte ut i den andra halvleken och sköt sönder mesta och regerande mästaren VSK. Ett från varje sida och två mellan benen på Andreas Bergwall – Pettersson gjorde fyra mål på raken när SAIK gick från 2–1 till 6–1 (!) på 20 otroliga minuter.

LÄS MER: Petterssons sanslösa skytte – vann även brottningsmatchen

David Karlsson, Villa Lidköping

Ja, det är klart att han fortsätter näta, säsong efter säsong. Elitseriens meste målskytt David Karlsson. Sköt fyra på SAIK i premiärnollningen, och nöjde sig "bara" med två hemma mot Tellus. Skytteligatopp direkt för Karlsson. Hemskt låga odds för att han kommer stanna där serien igenom.

LÄS MER: David Karlssons svar till Jansson efter målshowen

VECKANS TRÄNARE

Magnus Brodén, Sandviken

Sandviken var inte utspelat på något sätt, men nollades av Villa. En jobbig elitseriestart för den nya tränaren Magnus Brodén. I hemmapremiären blev det bot och bättring. Brodén fick sitt lag att strypa VSK:s erkända kantspel och sopa banan med värsta (?) rivalen efter 8–1. När han sedan kramade om sin kollega Micke Carlsson efter matchen sa han: "Det här behövde vi mer än er".