Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Sundin lämnar Gripen för allsvenskan: "Ljusdal passar bra"

Ljusdals BK har landat säsongens andra nyförvärv. Rutinerade Olle Sundin är klar för två år. - Vi har pratat länge om att dra oss norröver och nu är det dags, säger 30-åringen till klubbens hemsida.

Olle Sundin spelade förra säsongen med Gripen och har innan dess representerat Falu BS, Vänersbrog och GAIS.

Men nu blir det Ljusdals BK i minst två säsonger (kontraktet är skrivet på 2+1 år), och det är ett beslut som legat på lut ett tag för Sundin som ursprungligen kommer från Sundsvall.

- Vi har pratat länge om att dra oss norröver och nu är det dags. Ljusdal passar bra eftersom Therese kommer därifrån och vi har precis fått ett erbjudande om boende, alldeles i närheten av där hon bodde som barn, säger Olle Sundin till Ljusdal BK:s hemsida.

- Jag har också ett jobb på gång och det kommer att lösa sig. En annan positiv sak är att det är nära till Sundsvall där mina föräldrar bor, säger Olle.

Olle Sundin svarade för två mål och fem assist i elitserien den förra säsongen och är högerhalv. Frågan är hur han kommer användas i Ljusdal i deras jakt på elitserien?

- Ett helt perfekt nyförvärv för oss. En bra kille och etablerad elitseriespelare som kommer göra oss bättre och som vi är mycket glada över att ha skrivit kontrakt med, säger klubbchefen Ola Bengtsson.

Sedan tidigare har LBK värvat Kevin Brown från Borlänge.