Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson lämnar Broberg – för att träna rivalen Bollnäs: "Jag kanske inte ska läsa sociala medier på ett tag"

Svenne Olsson blir ny huvudtränare i Bollnäs.
Sveriges förbundskapten presenterades på en presskonferens på onsdagen.
– Det känns jättekul, jag har fått ett varmt mottagande, säger han.

Annons

Bollnäs hade inför den presskonferens som hölls på onsdagen meddelat att de skulle presentera förstärkning på ledarsidan.

Och det var en rejäl förstärkning som med bil kom in till presskonferensen på onsdagen. Svenne Olsson presenterades nämligen som ny huvudtränare för Bollnäs.

– Det känns jättekul, jag har fått ett väldigt varmt mottagande. Jag ser rejält fram emot säsongen, säger den nye tränaren, som har varit både spelare, ledare och sportchef i Broberg ända sedan slutet av 1990-talet.

Därför är övergången till Bollnäs känslig, vilket Svenne Olsson – som spelade i klubben från 1992 till 1997 – redan har fått känna på.

– Ett tufft beslut naturligtvis. Min svärfar var som allra tydligast kan jag tycka. Han sa ungefär: Flytta ifrån min dotter. Lite med glimten i ögat vill jag säga, men han sympatiserar väl inte med orange och blått, säger Olsson.

– Det är klart, jag kanske inte ska läsa sociala medier på ett tag. Men jag hoppas att de uppskattar det jag har gjort i den föreningen och visar respekt.

Sedan 2015 har Svenne Olsson, som är fostrad i Edsbyn, varit förbundskapten för herrlandslaget. När han nu tar över som tränare för Bollnäs är det många som undrar om det kommer påverka hans arbete med landslaget – något han själv bekräftar är ett uppdrag han kommer fortsätta med trots sitt nya jobb.

Kontraktet med Olsson sträcker sig över tre år.