Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson svarar på kritiken mot VM-uttagningen: "Typiskt bandyn kan jag tycka"

Svenne Olsson har öppet ifrågasatts för sin uttagning av VM-truppen.
Nu bemöter den svenske förbundskaptenen kritiken.
– Jag har inga problem med det, säger han.

Annons

LÄS ÄVEN: Sveriges jakt på VM-guld har startat: "Vi ville tvätta bort elitserietempot"

För drygt en vecka sedan presenterade Svenne Olsson sin landslagstrupp till VM i Sandviken som börjar på söndag. Sedan dess har debatten kring uttagningen varit högljudd i bland annat sociala medier.

Diskussionen fick ny fart i måndags när Magnus Muhrén, assisterande tränare i Villa Lidköping, öppet sågade beslutet att ställa Villas målkung David Karlsson utanför truppen.

– Tragiskt att en kille som nästan har gjort 900 mål inte är med, sade bandylegendaren, som i allmänhet var kritisk till den ålderstigna truppen, till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Olsson kommenterar spelare för spelare i VM-truppen

När Bandypuls träffade Svenne Olsson efter torsdagens landslagsträning i Göransson Arena bemötte han kritiken.

– Ska jag vara riktigt ärlig så är det alltid åsikter när man tar ut landslaget, och "Murren" har sin syn på det hela och jag har min syn på det hela. Så det har jag inga problem med. Vi är nöjda med det vi har tagit ut, men vi har fått välja bort jättemycket bra bandyspelare, säger han.

Tycker du att kritiken kan vara orättvis när den kommer från folk som inte har full insyn?

Svenne Olsson funderar i några sekunder.

– Man kan väl vända på det? Det är väl kul att det blir intresse kring landslaget och sporten. Det får jag tåla, och det finns bara ett enda sätt och det är att vinna. Men det kommer fortfarande att vara kritik kring spelare som tas ut i landslaget, så är det ju alltid. Det är som det är och det får man stå ut med, säger han och fortsätter:

– I bandyn är vi en så liten familj och folk är så extremt engagerade, framför allt klubbengagerade. Jag kan väl avslöja att det kom ett mejl från en person som ville föryngra landslaget å ena sidan, och som sen tyckte att "Davva" Karlsson skulle vara med. Jag vet inte vad jag ska säga, men självklart skulle en sån som "Davva" kunna vara här också.

LÄS ÄVEN: Olsson om "skrällarna" i VM-truppen: "Var sugna på honom redan förra året" (Plus)

Vore guld en personlig revansch?

– Äh, även när Franco (Bergman), "Jacke" (Anders Jakobsson) och Claesson (Jonas) var förbundskaptener var det också hela tiden debatt om spelare hit och dit. Det är typiskt bandyn kan jag tycka, så är det liksom. Men jag skulle inte ta det personligen, det är för grabbarna och vi vill ju vinna för Sverige, säger Svenne Olsson.

Från torsdagens samling till en tänkbar VM-final nästa söndag var det tio dagar. Scenariot som Svenne Olsson ser framför sig är en kurva som bara ska stiga ju längre mästerskapet pågår.

– I en helhet vill vi ha en tendens till att bli bättre och bättre i turneringen, där vi har mycket krut kvar till helgen, säger han.

Sverige spelar VM-premiär mot Finland på söndagen.