Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örn Ekbloms egna ord om hemska skadan: "Jag får panik"

Aksel Örn Ekblom rusade på en vänsterhörna – och träffades rakt på pungen.
På fredagen, dagen efter operation, är Tellus-försvararen låg.
– Jag måste få av mig byxorna, det var det första jag tänkte, säger han.

TV: Se den olyckliga träffen i tv-spelaren ovan

På fredagsförmiddagen uttalade sig Tellus sportchef Patrik Järmens om Aksel Örn Ekbloms mardrömsskada mot Tillberga när Tellus tog sin första seger någonsin i elitseriesammanhang.

Nu berättar försvararen själv om den spräckta testikeln. Han sätter själv etiketten mardrömsskada på hela grejen.

– På flera sätt är det ju det. Pungen är ju väldigt känslig, det här är nåt man drömmer mardrömmar om, säger Aksel Ekblom om den där vänsterhörnan i början av andra halvlek som tog så fruktansvärt illa.

TV: Se höjdpunkterna från Tellus första elitserieseger i historien

Han beskriver situationen:

– Jag rusar på tredjeskytten, men det är fjärde som skjuter. Jag kliver vänster, särar på benen, är på väg ner på knä, men hinner inte ner. När jag är på väg till vänster åker pungskyddet snett så att kanten ligger på testikeln. Det går snabbt, men jag tror att bollen kommer nerifrån och rakt upp underifrån. Så all kraft riktades på min högra testikel, säger Aksel Örn Ekblom.

Vad händer i kroppen sekunderna senare?

– Man märker oftast när nåt är sönder, ibland får man riktigt ont. Jag får panik och kommer på mig själv med att slita av handskarna, slita upp byxorna och hålla om pungen. Man reagerar direkt, "jag måste få av mig byxorna och få bort pungskyddet", det var det första jag tänkte. Så det var det första jag gjorde, så att inget låg emot. Sedan låg jag och hade väldigt ont, och det släppte inte heller.

LÄS ÄVEN: Inför mötet med Tellus – så hanterade SAIK kollapsen mot Edsbyn

Efter ett tag släppte den värsta smärtan och Aksel Örn Ekblom åkte hem och lade sig, trots det fortsatta illamåendet. På torsdagsmorgonen hade han fortfarande ont, men åkte till jobbet. Där ringde han vårdguiden.

– De sa att jag skulle åka in och kolla, så det gjorde jag. Det var direkt in på SÖS (Södersjukhuset) och ligga på nån avdelning med dropp, sedan opererades jag i går kväll. Och det var tur tydligen, för testikeln blödde fortfarande och om det hade fortsatt tolkade jag det som att den hade kunnat vända sig ut och in på nåt vis, säger Aksel Örn Ekblom.

Hur ser rehabiliteringen ut efter nåt sånt här?

– Det beror lite på hur det går. Det kan gå hyfsat snabbt, men sprickan i testikeln är sydd. De skar upp pungen, skar upp testikeln och tog ut en massa blod. Man är ju väldigt känslig där, det är mycket nerver, så det känns... Å andra sidan behöver det inte ta så lång tid, det är bara ett rakt snitt med stygn. Läker det fint behöver det inte ta så lång tid, men man kan ju ha otur också.

När hoppas du själv vara tillbaka?

– VSK hemma var första tanken, men hur möjligt det är har jag ingen aning om. Det kan gå snabbare, men det kan också ta jättemycket längre tid. Det är helt omöjligt att säga.

Ett skadedrabbat Tellus möter SAIK på bortaplan i kväll.

I KVÄLL: Superlive från fredagens omgång – Bandypuls liverapporterar från alla sex matcher