Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örn Ekbloms mardrömsskada – fick testikeln spräckt mot Tillberga: "Usch, det är en rysare"

Tellus tog en historisk seger mot Tillberga.
Nu kommer baksmällan.
Tre ordinarie spelare blir borta en längre tid. En av dem är Aksel Örn Ekblom, som opererades för en spräckt testikel under torsdagen.
– Han var helt däckad, säger sportchefen Patrik Järmens.

TV: Se höjdpunkterna från Tellus första elitserieseger i historien

Det är en skada som får många män att vrida sig bara av orden. När Tellus tog historiens första seger i elitserien, 5–3 borta mot Tillberga i onsdags, träffades en utrusande Aksel Örn Ekblom av en hörna i början av andra halvlek. Bollen tog så illa att ena testikeln spräcktes.

Försvararen opererades under torsdagen.

– Han kom hem sent i natt och skickade meddelande nu på morgonen att han mår rätt dåligt, säger Patrik Järmens.

LÄS ÄVEN: Örn Ekbloms egna ord om hemska skadan: "Jag får panik"

– Hörnan träffade på "suspen", och han blev liggande på rygg och mådde bara illa och var yr. Han reste sig, var med och hurrade med laget efteråt, men morgonen efter var han helt däckad. Det var upp på sjukan, in på röntgen och då såg man en spricka i testikeln och blod. Det blev operation så det var ganska allvarligt. Usch, det är en rysare, fortsätter Tellus sportchef.

Hur länge Aksel Örn Ekblom blir borta är oklart, men Patrik Järmens gissar att det kan handla om en långvarig skada.

Tyvärr stoppar eländet inte där för Tellus, som står inför stora försvarsproblem den närmaste framtiden. Utöver Aksel Örn Ekblom är även Samuel Helmersson borta i sex veckor med en knäskada. Dessutom har Viktor Karlsson nyligen slutat för att satsa på den civila karriären.

– Vårt dilemma är att vi inte har någon ungdomsverksamhet och kan fylla på underifrån. Det är tufft för alla lag om du får fyra ordinarie borta. Men spelprogrammet har ju en del i det också. Det har varit fem matcher på elva dagar, så många lag går nog på knäna nu, säger Patrik Järmens, som även har anfallaren Johan Nilsson knäskadad.

Efter den historiska segern – är det här baksmällan?

– Ja, det känns lite så faktiskt. Man ska inte tycka synd om Tellus, det är inte det, men det är lite tufft läge. Sandviken borta dessutom... Det finns lättare matcher att spela.

LÄS ÄVEN: Inför mötet med Tellus – så hanterade SAIK kollapsen mot Edsbyn

Inför kvällens match mot SAIK finns frågetecken för ytterligare två Tellusspelare, men vilka avslöjar inte Patrik Järmens.

I KVÄLL: Superlive från fredagens omgång – Bandypuls liverapporterar från alla sex matcher