Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oscar Jonsson slutar – guldfinalen mot Bollnäs blev veteranens sista match

Oscar Jonsson lägger skridskorna på hyllan.
Det bekräftar Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.
– Han har betytt mycket för lagets framgångar under sina säsonger i "Byn", säger han.

Annons

Tolv säsonger i moderklubben Ljusdals BK, åtta säsonger i Hammarby och två säsonger i Edsbyn i slutskedet av karriären. Nu lägger Oscar Jonsson av. Det beskedet fick medlemmarna i Red Farmers supporterinitiativ Miljonklubben ta del av via ett utskick från Edsbyn under onsdagseftermiddagen. Där står bland annat att Oscar Jonsson "slutar med bandy och satsar i stället på den civila karriären".

Veteranens avsked bekräftas också av Stefan Karlsson.

– Det har legat i luften ett tag. Så det kommer inte som en jätteöverraskning, men det känns ändå tungt så klart. Han är en av säsongens guldhjältar och det är inte bara att ersätta honom. Han har betytt mycket för lagets framgångar under säsongerna i "Byn", säger han.

Det låter på dig som ni ville ha honom kvar?

– Det har legat i luften, men med ålderns rätt förstår man honom också. Han har säkert själv en förklaring också, det får han förklara själv, men vi i Edsbyn är skyldig honom ett stort tack för allt han har gjort för oss de sista åren här, säger Stefan Karlsson.

– Speciellt kul är det att han fick krydda karriären med ett SM-guld. Det är han väl värd.

Spela i Edsbyn och slå Bollnäs i en final på Tele2 i karriärens sista match. Kan det bli större än så?

– Nej, det får man nog svårt att toppa om man säger så. Det är en otroligt häftig grej.

Med Oscar Jonssons avsked återstår nu bara en spelare med utgånget avtal i Edsbyn. Det gäller en annan veteran, mittfältaren Daniel Liw.

– Vi jobbar på frågan och så får vi se vad det blir.

Är det er ambition att behålla honom?

– Ja, det är det.

Edsbyn saknar också huvudtränare inför nästa säsong då Thomas Liws kontrakt har gått ut. Enligt Stefan Karlsson jobbar klubben på att behålla befintlig ledarstab.

– Vi hoppas kunna lösa det inom en snar framtid, säger han.

Bandypuls söker Oscar Jonsson.