Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK förlorade betydelselös sista match

Örebro avslutade bandysäsongen under lördagen. Laget hade inget att spela för och då slutade det med en klar förlust mot ett något mer motiverat Falu BS.
– Motivationen försvinner väl omedvetet, säger en av lagets målskyttar, Alexander Strand till Bandypuls.

LÄS ÄVEN: ÖSK på fall – men säkrade kontraktet: "Svårt att vara glad..."

► Bandypuls visar alla matcher i kvalet till elitserien

Örebro hade redan säkrat nytt kontrakt i bandyallsvenskan och hade ingen chans att nå upp till kvalplatserna i tabellen. Därmed var matchen i den sista omgången helt betydelselös.

Motståndet var Falu BS som hade lite mer att spela för. De hade en minimal chans att knipa förstaplatsen om Frillesås skulle förlora hemma mot Tranås. De behövde dessutom jaga ikapp nio mål i målskillnad och därför kom man ut offensivt mot ÖSK.

3–0 var resultatet redan efter 20 minuter och då syntes det att ÖSK inte njöt av att spela bandy i snöfallet på Lugnet i Falun.

– Det är svårt för oss att spela en sån här match. Vi har inget att spela för och så vräker snön ner. Det är klart att vi försöker allt vi kan, men det är svårt. När man ligger under med några mål försvinner väl motivationen omedvetet, säger ytterhalven Alexander Strand till Bandypuls.

Strand tog sedan ÖSK in i matchen med sin reducering, men när 90 minuter hade passerat var det ändå en klar seger för Falun på tavlan. 8–3 blev slutresultat.

Därmed är säsongen över för ÖSK:s del. Det blev till sist en elfteplats i tabellen.

– Vi är såklart missnöjda med vår plats i tabellen. Sen har vi gjort en del bra grejer, men helheten är mindre bra.

Matchfakta

Falu BS–Örebro SK 8–3 (5–2)

Mål: 1–0 (12') Michael Pettersson (hörna), 2–0 (17') Michael Pettersson (straff), 3–0 (20') Lukas Mårdberg (Anton Lundberg) 3–1 (26') Alexander Strand (Mattias Brolin Munther) 4–1 (41') Michael Pettersson (David Jansson) 4–2 (42') Tero Määttälä (Johannes Camilton) 5–2 (45+1') Michael Pettersson (straff) 6–2 (54') Lukas Mårdberg (Axel Jansson) 6–3 (58') Tero Määttälä (Joonas Peuhkuri) 7–3 (89') David Jansson (Michael Pettersson) 8–3 (90+2') David Jansson (Lukas Mårdberg)

Hörnor: 14–3

Utvisningar: 10–30

Domare: Stefan Johansson

Publik: 201

LÄS ÄVEN: Se höjdpunkterna när Falu BS körde över ÖSK

LÄS ÄVEN: ÖSK förlorade säsongens sista match: "Motivationen försvinner"

LÄS ÄVEN: Se reprisen från serieavslutningen mellan Falu BS och ÖSK här

Nästa steg i storsatsningen – Bandypuls visar 12 matcher live

Så ser det ut i bandy-Sverige – tabeller och resultat från elitserien, allsvenskan och division 1

Bandypuls stora guide till allsvenskan

Historisk upptaktsträff för allsvenskan – Bandypuls sände den live