Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-kaptenen: "Superallsvenskan ska inte vara något problem"

Torsk med 6–1 i genrepet och bara tre mål gjorda senaste två matcherna. Men lagkapten Max Eriksson är inte orolig inför bandystarten. "Vi ska till superallsvenskan".

Truppen är breddad och spetsad, även om resultaten i de två avslutande träningsfajterna inte är direkt upplyftande. 2–3 hemma mot Tranås, 1–6 borta mot Motala i lördags.

– Näe, men det är inget som oroar mig. Vi har gjort mycket mål tidigare, spelar ett roligt spel med mycket folk i anfallet. Vi kommer att bli sevärda och det kommer att bli en bra säsong. Det är klart vi har att jobba med, men högstanivån är riktigt bra. Nu gäller det att hitta en bra balans, och vi har kanske tryckt lite extra på defensiven på slutet för att sätta den, säger Max.

Motala är liksom ÖSK en anrik bandyklubb, men håller också till i allsvenskan. Dock i den södra serien. ÖSK spelar i norr, med start nästa helg.

Förra säsongen var en mörk historia. ÖSK var indraget i bottenstrid, faktiskt den sämsta säsongen i klubbens historia resultatmässigt.

– Vi är bättre på väldigt många punkter den här säsongen. Flera steg bättre.

På vilka sätt?

– Framför allt har vi en äldre, bredare och mer erfaren trupp. Även om många fortfarande är unga så har de med sig erfarenhet av spel på hög nivå. Bandykunnandet är på en helt annan nivå generellt än i truppen vi hade i fjol.

Ändå, 1–6 mot Motala?

– Ja, det imponerar så klart inte. Men det var vår första match utomhus för säsongen, och förhållandena var ovana. Motala är ett bra lag, men vi gjorde långt i från en bra insats.

Topp 7 krävs för att ta plats i nya superallsvenskan till nästa säsong. Det hade inte lyckats om omgörningen genomförts förra säsongen.

– Med den trupp vi har nu så tycker jag inte att det ska vara ett problem. Med all respekt för motståndarna, det är många bra lag i serien, men vi har ett lag för toppen, tycker lagkaptenen.

25-åringen är ÖSK-fostrad, men har hunnit med en sejour i elitserien med Sirius. Nu är tanken att han ska ingå i försvarsstyrkorna. Men Max kan spela på mittfältet också.

– Så är tanken. Men vi vill spela på mycket folk, och vi vill anfalla med mycket folk. Det blir en rolig bandy, kul att spela och kul att se. Det är vad vi vill. Och målet är definitivt att gå till superallsvenskan.