Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK-målvakten Jacob Claesson rasade efter omdiskuterade målet: "Kan inte ta bollen – då skär jag upp hela huvudet"

ÖSK åkte på storstryk hemma mot Peace & Love City från Borlänge.
Men det var också efter vilda protester mot gästernas 7–4-mål – då ÖSK-målvakten Jacob Claesson blev överkörd.
– Det blev matchavgönande. Jag brukar inte skylla på domarna, men jag tycker det var för låg nivå att inte se det, säger Claesson efter 5–10.

Det gick snabbt. Väldigt snabbt. ÖSK ledde med 3–0 – efter en kvart. Ändå blev det storförlust med 10–5 efter att gästerna vänt till 6–4 före paus. Men bara minuten efter paus avgjordes matchen, menade ÖSK-målvakten Jacob Claesson.

Han blev pååkt bara sekunder innan Borlängelaget tryckte in 7–4 – och protesterade vilt efteråt tillsammans med en rad andra ÖSK-spelare.

– Jag tycker det är horribelt att de får det, säger han och fortsätter:

– En kille ramlade och glider med bollen med skridskorna först. Så jag kan inte ta bollen med händerna, då skär jag upp huvudet och allting. Jag kunde bara gå dit med benskydden, vilket gör att han åker rakt in i mig. Då var ju bollen lös, och de kunde slå in den.

Istället för ett tung mål mot sig direkt i den första halvleken borde ÖSK haft ett frislag med sig, menar Claesson.

– Det är solklart. Även om han ramlar så påverkar han ju, han kör ju rakt in i mig så jag har inte en möjlighet att ta bollen. När de får 7–4 där, då ska vi ha frislag. Hade vi fått det och 6–5 ... Så det blev lite matchavgörande, tyvärr. Jag brukar inte vilja skylla på domarna, men jag tycker att det är för låg nivå och inte se det.

Ni stod länge och pratade med domarna. Vad sa de till er?

– Han (Mikael Lund), sa att killen fick avsluta. Men samtidigt låg han ned och då är det liggande spel, så det håller inte heller riktigt det argumentet. Så jag tycker faktiskt att, när vi kämpar hårt för det, då kan vi önska mer av domarinsatsen att de inte ska gå in och avgöra på det sättet som det blev. Där gick energin ur oss. Där dör ju matchen på grund av det. Sen att vi förlorade med fem mål i slutet ... Det rann i väg i slutet, sista tio minuterna trodde vi inte på det heller.

Men ändå – ÖSK hade ledningen med 3–0 efter en explosionsartad start på matchen. Peace & Love reducerade förvisso till 3–2. Men så gjorde Lasse Buskqvist 4–2. Det räckte inte för att ÖSK skulle hålla undan in i paus. Istället gjorde gästerna fyra mål – på tio minuter och vände matchen. Och med starten på andra halvlek orkade ÖSK aldrig hämta upp. Och femte matchen i rad utan en seger var ett faktum.

– Vi kanske blev lite för bekväma. Det kändes som att vi hade jättemycket självförtroende vid 3–0, gick upp och stressade dem. Sen blev vi lite bekväma och ville bevaka det. Vi hade nog bara behövt köra på. Sen när de fick 3–1 så blev vi lite stressade, tyvärr. Blev lite skärrade, och vi ska inte behöva bli det, säger Claesson och fortsätter:

– Borlänge var bra, men det kanske var vi som gjorde dem bra ...

Målen, ÖSK: Sebastian Brandt 2, Lasse Buskqvist 2, Jesper Ekström.