Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK räddade poäng efter drama i slutet – trots konstiga statistiken: "Någon gång ramlar de ju in"

Gustavsberg hade gjort fyra hörnmål på hela säsongen. Då tryckte gästerna in tre mot ÖSK och tvingade Sebastian Brandt att trycka in 4–4 – med 40 sekunder kvar.
– De hade ju inte så mycket mer än så, säger Lasse Buskqvist.

Annons

Här är statistiken som grinade ÖSK i ansiktet mot Gustavsberg. Gustavsberg hade gjort mål på hörna fyra gånger under hela säsongen – fram till söndagens match. Mot ÖSK vaskade gästerna fram nio – men gjorde mål på tre. En otrolig utdelning, med de måtten mätt.

– De gjorde tre hörnmål, utan att jag tycker de hade så mycket i övrigt, samtidigt som de gjort fyra hörnmål på hela säsongen innan. Men det är väl också en sån sak som jämnar ut sig på sikt, att någon gång gör man väl de där hörnmålen. Vi var bra på hörnor i början början, men nu sitter de i muren och dansar på mållinjen, flera gånger om. Det är bara att jobba på, säger Lasse Buskqvist.

Varför lyckades de med tre mot er om de bara gjort fyra på hela säsongen?

– De har ju bara gjort fyra förut, och någon gång ramlar de in. Det är väl lite tur och otur med sådana grejer. Meni matcher gäller det ju att minimera bort så många hörnor som möjligt. Det brukar vara ganska jämnt med hur många mål man gör på hörnor, men det är ju viktiga mål i hörnor. Hade de inte gjort något hörnmål så hade vi ju vunnit med 4–1, eller kanske mer eftersom de hade blivit tvungna öppna upp sig, säger Buskqvist och fortsätter:

– De hade ju inte så mycket mer än så. De hade ju något friläge i början, även om vi tyckte det var offside, även om det inte spelade någon roll. Men vi ska ju göra fler mål än fyra på Gustavsberg normalt sätt.

Men det var också på håret att det blev ett fjärde mål för ÖSK – som låg under nästan hela matchen.

Läs mer: Krönika Wirström: En ÖSK-poäng – men i stort sett alla fel

Sebastian Brandt tryckte förvisso in 2–1 strax före paus, men så gick Gustavsberg ifrån till 3-1. Brandt ville annorlunda, tryckte in reduceringen till 3–2. Då tog också ÖSK över helt och hållet. Låg på för en kvittering – som kom genom Lasse Buskqvist med kvarten kvar. ÖSK fortsatte pressa utan att lyckas gå för ett ledningsmål.

– Sista 25, 30 minuterna, då tyckte jag att vi tog över totalt. Och det kändes som att de tyckte vi var tunga med. Och efter att vi gjorde 3–3 så borde det ju varit vi som gjorde 4–3. Men istället fick de in det efter en hörna, säger Lasse Buskqvist.

Men istället alltså: Hörna Gustavsberg med två och en halvminut kvar. 20 sekunder senare, Gustavsberg i ledning, 4–3.

Lasse Buskqvist hämtade bollen direkt bakom Johan Blom i kassen, skrinnade upp till mittpunkten, tog avslaget. Och bara drygt 40 sekunder efter att Gustavsberg gjort mål var det kvitterat – igen, 4–4 genom hattrickhjälten Sebastian Brandt.

Lasse Buskqvist inte helt nöjd med poängen – trots sena kvitteringen.

– Nej. Inte i förväg ... Men så som det blir när vi inte leder i matchen en enda gång. Och de gjorde väl 4–3 när det var egentligen är slut. När vi sen gör 4–4 på tilläggstid får vi väl vara nöjda med den poängen. Som helhet på matchen så vill vi ju få ut mer här.

ÖSK Bandy– Gustavsberg 4–4

Halvtid: 1–2.

Målen, ÖSK: Sebastian Brandt 3, Lasse Buskqvist.

Publik: 208, Behrn arena.