Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öste in fyra mål för KIS i premiären – sedan pratade han om bandyns framtid i Köping: "Så ska den överleva"

Veteranen Anders Kvist gjorde fyra av fem mål när Köpings IS slog Derby Linköping i division 1-premiären.
Och hyllade sedan KIS unga bandyspelare.
– Det krävs att vi fortsätter att ge juniorer chansen så att bandyn i Köping överlever, säger Kvist.

Seriepremiär i division 1 herr Mellersta på söndagseftermiddagen borta mot Derby Linköping. Då lämnade Köpings IS ett styrkebesked.

Det blev 5–3-seger efter fyra mål av 36-årige Anders Kvist. Matchen avgjordes mer eller mindre under matchminut 55–60. Inom loppet av bara sex minuter gjorde KIS 2–1, 3–1 och 4–1. Kvist gjorde två av de målen.

Och blev alltså totalt fyramålsskytt.

– När serien drar i gång brukar jag ofta lyckas höja mig några snäpp. Sedan var det inga svåra mål jag gjorde i dag. Även om det så klart gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Anders Kvist.

Han anser att Köpings IS var det klart bättre laget.

– De hotade aldrig riktigt. Vi spelade vårt spel och var mycket bättre än vi har varit i träningsmatcherna. Därför visste vi inte riktigt var vi stod så det här var en riktigt skön seger. En stabil insats. Defensiven har varit något av ett problem för oss men nu var det inte mycket att klaga på bakåt, säger Kvist.

Han ville framför allt lyfta fram 16-årige liberon Filip Andersson efter segern mot Derby.

– Han var otroligt duktig bakåt. Det är kul att se. En annan som var riktigt bra var Gustav Eriksson (17 år), säger Kvist.

Kvist tror att Köpings IS går en ljus framtid till mötes. Anledningen: klubbens yngre spelare.

– Vi har ungefär samma trupp som i fjol men har kryddat den med juniorer. Det krävs av oss alla i truppen att vi tar ett ansvar och hjälper de yngre spelarna att utvecklas. Det är ingenting som händer över en natt men jag tycker att bandyn i Köping går en ljus framtid till mötes. Det är med hjälp av de yngre spelarna som bandyn ska överleva här, säger Anders Kvist.

Hur stark står sig bandyn i Köping just nu?

– Det kommer många spelare underifrån och det innebär stora möjligheter för en klubb som Köpings IS. Samtidigt är det mycket jobb som krävs i föreningen och där har vi som tur är en mycket duktig styrelse som det är ordning och reda på. De gör väldigt mycket och det krävs nog mer än folk tror.

Vad är en rimlig målsättning för KIS denna säsong?

– Topp fyra. Det kommer en ny serieindelning nästa säsong och då gäller det för oss att ha hamnat bland de fyra bästa i serien. Det ska vi bara lyckas med, säger Anders Kvist.

MATCHFAKTA – DIVISION 1 MELLERSTA HERR

Derby Linköping–Köpings IS 3–5 (1–1)

Mål, Derby: Oskar Hagström 2, Linus Bodeström

Mål, Köpings IS: Anders Kvist 4, Hampus Bergman

Utvisningar: Derby 4x10, KIS 2x10

Hörnor: 10–4

Domare: Leif Björklund

Publik: 42