Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund klart bättre än Söråker

Annons

Redan i första halvlek tog Östersund greppet om hemmamatchen mot Söråker på lördagen. Och i andra halvlek utökades 4–2-ledningen och matchen i division 1 övre Norrland i bandy slutade 9–6.

– En snöig första halvlek med många långbollar. Snön avtar något i andra och det går att spela lite mer efter isen. Vi håller undan och alla gör en riktig kämparinsats, kommenterade Östersunds tränare Hans Svärd.

Söråkers tränare Joakim Hedberg om matchen:

– Återigen en svårspelad snömatch, och återigen är våra motståndare hetare både offensivt och defensivt. Man vinner inga matcher när man släpper in 9 mål. Nu får vi hem och slicka såren och göra en bättre match mot Umeå borta på onsdag. Vi har 2 veckor kvar av säsongen och vi vill avsluta på ett bra sätt.

Emil Ihrén och Erik Nilsen gjorde två mål var för Östersund. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Gustav Jörnåker 2, Oliver Nilsson, Tobias Ödmark och Eric Molin, målen för Söråker gjordes av Joakim Hedberg 2, Jonas Brundin, Albin Norlander, Igor Rodionov och Emil Bjurs.

Det här betyder att Östersund är kvar på fjärde plats, och Söråker stannar på femte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Östersund är Umedalen. Lagen möts lördag 23 februari 13.15. Söråker tar sig an Karlsborg borta lördag 16 februari 16.00.