Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Othéns jättematch bakom SAIK:s avancemang till semifinal: "Vi älskar det här"

Sandviken var på väg mot semifinal, men Västerås SK forcerade starkt i slutet.
Då stod Joel Othén i vägen och räddade i princip allt.
– Jag försöker gå ut och få med mig så hög fart som möjligt, säger SAIK-målvakten om matchavgörande frilägesräddningen mot Oscar Gröhn.

LÄS ÄVEN: Åberg: Othén räddade inte bara segern – utan hela säsongen för SAIK (Plus)

SAIK är klart för semifinal efter stor dramatik i Göransson Arena. Det kan laget delvis tacka målvaktsjätten Joel Othén för. Han var en vägg i det femte mötet med regerande mästarlaget och stod för flera kvalificerade parader när VSK jagade reducering och kvittering i slutskedet.

Den mest minnesvärda räddningen var när Oscar Gröhn blev fri från 20 meter i 76:e minuten. VSK:s skridskostarke vänsterhalv satte fart mot målet – Joel Othén kom ut, gled med och lyckades rädda till en vänsterhörna som sedan blev resultatlös.

– Jag försöker gå ut och få med mig så hög fart som möjligt, så att jag kan följa med skytten och försöka vänta på hans första drag. Det gör han, och då försöker jag bara få med mig farten över. Jag tyckte att det kändes rätt tätt och jag fick bollen på handsken, så det var en skön räddning, säger han.

LÄS ÄVEN: Se Bandypuls studio efter femte kvarten: "Det är finalkänsla på den här matchen" (Plus)

Matchavgörande?

– Ja, fast då var i så fall den sista mer matchavgörande när det står 3–2 och jag får en slumpboll vid bortre stolpen som jag räddar till hörna. Men sen var det kanske en vassare räddning på Gröhn, säger Joel Othén.

– Jag fick ta några bollar när vi leder med ett mål, så det är klart att man fick vara med och bidra i dag. Det kändes bra, men det finns mer att ge i hela truppen.

TV: Se höjdpunkterna från kvartsfinal 5

Efter 1–1 i paus gick Sandviken ifrån till 3–1 via två mål av Christoffer Edlund. VSK reducerade genom Emil Juhlén i 78:e minuten, men sedan lyckades SAIK hålla undan.

– Det har varit fem riktigt tuffa matcher och vi går segrande ur det, så det är jag så klart oerhört glad över. Det kändes som att det hade kunnat gå hur som helst i de här matcherna, det har varit jämnt från start till mål, säger Joel Othén.

LÄS ÄVEN: Edlund tillbaka på allvar efter magsjukan – då sköt han ut VSK ur slutspelet (Plus)

Nu väntar Edsbyn i semifinal, och enligt 31-årige SAIK-målvakten kan matcherna komma att påminna om mötena i kvartsfinalspelet.

– Nu har vi slagit ut VSK och det är oerhört starkt, men nu får vi börja blicka framåt mot Edsbyn som ska bli riktigt roligt. Det blir nog fartfyllda matcher där också med ett lag som vill anfalla. Jag tror att det blir tighta och målrika matcher, säger han.

Hur laddar ni om mentalt?

– Mentalt är det inga problem alls, det här älskar vi. Nu är det semifinal och vi ska spela om final, så vi kommer vara stärkta mentalt efter den här fighten (mot VSK).

Hur firar du avancemanget?

– Det har blivit lite tårta och massge. Nu ska jag hem och ta det lugnt, kanske äta en pizza. Det blir att mysa på lite i kväll, säger Joel Othén.

Semifinalspelet mot Edsbyn börjar i Svenska Fönster Arena på torsdag.

MATCHFAKTA – KVARTSFINAL 5

Sandviken–Västerås SK 3–2 (1–1)

Målen: 0–1 (27) Simon Jansson, 1–1 (29) Linus Forslund, 2–1 (63) Christoffer Edlund, straff, 3–1 (74) Christoffer Edlund, 3–2 (78) Emil Juhlén.

Hörnor: 10–9.

Utvisningar: SAIK, 1x10. VSK, 1x10.

Domare: Roland Fager.

Publik: 3 148.