Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntade vändningen – i kväll gör "Lillis" comeback i Ljusdalströjan

Under fredagskvällen ställs uppmärksammade Hellmyrs United mot Ljusdals BK.
Då kommer en oväntad rockad – 52-årige Stefan "Lillis" Jonsson kommer att lira med LBK.

Stefan "Lillis" Jonsson var ett av de första namnen som presenterades till det profilstarka Hellmyrs United, som alltså möter allsvenska Ljusdals BK i en uppvisningsmatch på fredagskvällen.

Men på matchdagen kommer en helomvändning. "Lillis" ska spela med Ljusdal i stället för med Hellmyrs United. Planerna för rockaden har funnits ett tag, även om LBK valt att inte prata högt om det.

LÄS MER: Granberg gör comeback i Hellmyrs United

– Vi har haft en överenskommelse om att han ska spela med Ljusdal, om han ska komma tillbaka till IP så ska han spela i gulgrönt. Och nu går vi ut med det på det här sättet, säger Jonas Svensson, målvakt i Ljusdal, och som även jobbar på klubbens marknadsavdelning.

Men tanken från början var ändå att han skulle spela med Hellmyrs?

– Ja, precis. Och då föddes idén där, att om han skulle spela på IP igen så ville han spela med gulgrönt. Jag tror att det är många som tycker att det är superhäftigt att få se Lillis i gulgrönt igen.

LÄS MER: Flerfaldiga mästare, två ryssar och en lagkapten i Hellmyrs United

52-årige Stefan Jonsson behöver såklart ingen närmare presentation för "hemmapubliken" på IP i Ljusdal.

Det var där han inledde det som skulle komma att bli en alldeles strålande bandykarriär, som bland annat innehöll sex SM-guld, fyra VM-guld, 107 A-landskamper och en utmärkelse som Årets man i svensk bandy.

LÄS MER: Svechnikovs premiär på IP – ställs mot Hellmyrs United