Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappadraget i VSK bakom tidiga matcher – initiativtagaren förklarar: ”En bra idé”

VSK Bandy har valt att tidigarelägga ett antal hemmamatcher under kommande säsong. Nu förklarar initiativtagaren Jonas Nilsson idén bakom det hela.
– Vill man vända sig till fler familjer är det en bra idé att testa, säger han till Sporten.

VSK Bandy har valt att tidigarelägga hemmamatcherna mot Sirius, Villa Lidköping och Tellus med en timme – från 19 till klockan 18.

Sportbladet berättade att anledningen ska vara att såväl spelarnas som andras barn ska kunna se matcherna – utan att det blir allt för sent.

Det kryllar dessutom av småbarnsföräldrar i just VSK – där Andreas Bergwall, Ted Bergström, Patrik Sjöström, Tobias Holmberg, Anders Bruun, Magnus Joneby, Jonas Nilsson och Mikael Olsson redan har barn – medan Simon Jansson väntar i skrivande stund.

– Det är fler än jag någonsin har varit med om, säger Andreas Bergwall till Sportbladet.

Nu förklarar initiativtagaren Jonas Nilsson för Sporten hur han tänkte när han kläckte idén:

– Vi hade något informationsmöte och gick igenom en del marknadsundersökningar. Vi fick ta del av vad de hade kommit fram till och diskuterade vad vi själva tyckte. Och i det här fallet hade man frågat publiken om deras vanor kring matcher, analyserat och identifierat olika målgrupper. Vissa målgrupper blir exkluderade på grund av den sena tiden. Så är det faktiskt och därför nämnde jag att man kunde testa att flytta matchen en timme. Därefter var det fler i laget som nappade på det, säger han.

Och fortsätter:

– Vi spelare är väl så pass skadade att vi tar med våra familjer ändå, men för vanligt folks skull kan det vara sunt att testa. Spontant känns det inte som att det borde minska på publiken, snarare tvärtom. Det är helt rätt att prova. Vill man få hit ännu fler familjer känns det som en bra idé.

Är det inte knepigt att få igenom det här?

– Ingen aning, men jag tror inte att det är något bekymmer. Vi är ju semiprofessionella och till vissa matcher måste vi åka väldigt långt. Kan vi då komma hem halv tre i stället för halv fyra på natten efter en lång resa borde det inte vara någon större grej. Jag vet att Bollnäs valde att lägga någon match klockan 20.00 på en fredag – så jag tror att det är upp till klubbarna själva lite grann, säger Nilsson.

Hur intresserad är din snart tvåårige grabb av bandy?

– Han är helt galen. Jag känner mig nästan som en dålig pappa, men det är faktiskt självvalt. Han har ju sett när man hållit på och så fort han ser något på TV blir han helt galen. Vi var nere på Rocklunda och åt tårta tidigare i veckan, då skrek han och hade sig. Jag får ta ansvar för det, skrattar Nilsson.

Och fortsätter:

– Så klart han ska spela bandy om han vill det, men är han så här galen i det nu lär han väl tröttna när han är tre. Nej, han får hålla på hur länge han vill – och det finns ju värre saker än att spela bandy.