Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peace and love City förlorade den allsvenska premiären

Allsvensk premiär, trummor, sång och ett välbesökt Tunets IP bäddade för en trevlig lördagseftermiddag för både hemmapubliken och de tillresta supportrarna från Örebro. Så blev också, åtminstone för de tillresta då ÖSK vann med 5–2.

Matchen inleddes på bästa sätt för bortalaget på Tunets IP i Borlänge. Åtta minuter in i matchen tog ÖSK ledningen efter en misslyckad rensning resulterat i friläge för Johannes Camilton och Sebastian Brandt. De båda kom fri med en debuterande Björn Hellman, som stod chanslös i situationen. 0–1 till gästerna och hemmalaget fick genast jaga.

City försökte ta igen det försprång som Örebro skapat, men misslyckades. Trots att Örebro fick tre man utvisade under den inledande halvleken.

0–1 stod sig till pausvila och gästernas klack hade fått mer att sjunga över.

– Det är tungt, vi hade en liten tung start. Framförallt när man får ett underläge och skapar väldigt många halvchanser och får inte riktigt dit bollen. Det skapar en negativ trend i hela matchen, säger Ulf Hedlund i P&L Citys tränarstab.

13 minuter in i andra halvleken fick gästande ett ypperligt läge på straff efter att Albin Arisiniemi varit för ovarsam med klubban. Andreas Ingemarsson lade upp bollen och stänkte enkelt in 0–2 till bortalaget som såg alltmer stabila ut.

Hemmalaget försökte och försökte, men kom sällan till några farliga lägen. Istället var det ett effektivt och kontrande bortalag som skulle få utdelning. 0–3 i den 75:e minuten av rutinstinna Lars Buskqvist.

– De(Örebro) slår slångt och sätter sina chanser, de är effektiva.

Örebros målvakt Jacob Claesson såg länge ut att hålla nollan i matchen, men i den 78:e minuten kom så det första insläppta målet. Citys Ludvig Frid tryckte in en hörnretur.

1–3 på resultattavlan och tolv minuter kvar av matchen. City-spelarna hade för första gången fått ordentlig vittring på Örebro i matchen. Men Örebro skulle omgående ta kål på de eventuella förhoppningar som väckts hos hemmapubliken.

Men 1–3 blev istället omgående 1–4 och matchen var över för hemmalaget och det tröstmål som Mattias Krantz tryckte in i slutminuterna hjälpte föga.

– Målen kommer väldigt sent och vi trycker i princip fram allt vi har så vi blottar oss lite väl mycket bakåt.

Trots en 5–2-förlust i premiären är inte Ulf Hedlund alltför nedslagen inför framtiden.

– Det är en negativ trend i hela matchen, men ändå tycker jag att vi skapar en hel del och spelar inte alls så dåligt som siffrorna visar. Vi är fortsatt positiva.

P&L City–Örebro SK 2–5 (0–1)

Målen: 0–1 (8) Sebastian Brandt, 0–2 (59) Andreas Ingemarsson, 0–3 (76) Lars Buskqvist, 1–3 (78) Ludvig Frid, 1–4 (80) Johannes Camilton, 2–4 (85) Mattias Krantz, 2–5 (86) Alexander Strand,

Hörnor: 16–6.

Utvisningar, P&L City: 2x10, Örebro: 3x10.

Domare: Andreas Broberg

Publik: 175