Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peace and love City vann derbyt mot Rättvik – efter målkalas i andra halvlek

Ett bandyderby är alltid ett bandyderby. IFK Rättvik hade inte vunnit ett sådant mot Peace and love City på nästan tre år inför lördagens drabbning. När slutsignalen ljöd kunde de konstatera att vänta fortsätter, då City vann med 6–3.

När domaren blåste igång matchen, 15.00, på den milda lördagseftermiddagen var det två jämna lag som gjorde upp till en början.

Rättvik med en seger från premiären mot Nitro/Nora stod upp bra på hemmais och hade några farliga halvlägen den första kvarten.

Men det var hemmalaget, som inledde serien med en förlust, som skulle bli det första laget att noteras i målprotokollet. Ett långt utkast av målvakten Björn Hellman nådde fram till Sebastian Eriksson. 1–0 efter 18 minuters spel.

– Idag får vi första målet tidigt och det är sådant som kan avgöra en match. Det är lite klyschigt att säga det, men målen förändrar matcher, säger Citys tränare, Joakim Nyström.

Efter 1–0-målet gick det snabbt. Två mål på fyra minuter och 2–1 på resultattavlan.. Tre mål som också skulle bli de enda i den inledande halvleken, detta till hemmapublikens stora förtjusning.

– Hellman räddar matchen för Peace and love, han gör många bra räddningar och vi borde ha gjort några fler mål i den första halvleken, säger Rättviks tränare, Gusse Bjernulf efter matchen.

I matchens andra akt rivstartade hemmalaget med ett 3–1-mål av det stora utländska nyförvärvet inför säsongen, Pekka Rintala, i den 50:e minuten.

– Pekka börjar komma igång nu. Han har fortfarande en bit kvar till toppform, men det är kul att han får göra mål i dag, säger Citys tränare, Joakim Nyström efter matchen.

Gästerna gav sig dock inte och kom i flera anfall på rad och fick efter tio minuters försök in ett reduceringsmål genom Joel Wilhelmsson.

– Vi går upp till 3–2 och där är vi nära. Men sen gör de 4–2 snabbt därefter och då måste vi flytta upp laget, säger Bjernulf.

Men det upplyfta laget gav öppningar som hemmalaget kunde straffa dem på. Patrik Allansson-Roos gjorde 5–2 och Kevin Brown 6–2.

I och med Brown 6–2-mål punkterades derbytillställningen.

– Det är små marginaler som avgör idag, det känns som det kan gå åt båda hållen. De gör en bra andra halvlek och vi gör en dålig halvlek, säger Gusse Bjernulf.

Både lagen fick visserligen in ett varsitt mål till, men City vann med 7–3 utan att förta sig på slutet.

– I andra halvlek spelar vi som vi nog kommer spela här framöver. Vi är lite mer defensiva än på försäsong men är effektiva framåt, säger avslutar Nyström.

P&L City–IFK Rättvik 7–3(2–1)

Målen: 1–0 (18) Sebastian Eriksson, 2–0 (20) Mattias Krantz, 2–1 (22) Rickard Ivarsson, 3–1 (51) Pekka Rintala, 3–2 (59) Joel Wilhelmsson, 4–2 (63) Sebastian Eriksson, 5–2 (67) Patrik Allansson-Roos, 6–2 (77) Kevin Brown, 6–3 (82) HenriK Cervin, 7–3 (84) Elias Engholm.

Hörnor: 10–18

Utv, Rättvik: 1x10

Domare: Ronny Andersson

Publik: 180