Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson sköt SAIK till semi efter superdrama: "Åka ut mot Broberg vore katastrof"

Broberg hade ett jätteläge att avgöra med minuten kvar.
Men Joel Othén räddade.
Och i anfallet efter sköt Erik Pettersson Sandviken till semifinal.
– Pressen vi har på oss själva är enorm, säger han efter superdramat.

Annons

Det såg ut som om Sandviken hade god kontroll på kvartsfinalen mot Broberg i World cup. Med tio minuter kvar hade man ledningen med 3–1.

Men då kom två snabba Brobergsmål fram till 3–3.

– Sista kvarten är vi helt bedrövliga, vi tappar boll på fel ställen och vi verkar rädda för något. Vi faller med försvaret hela vägen ner i Joels (målvakten Othén) famn. Vi är inte samspelta defensivt i andra halvlek, säger Erik Pettersson.

Broberg var till och med nära att avgöra matchen. Men Joel Othén räddade Vadim Arkhipkins jätteläge med minuten kvar.

I anfallet efter blev Erik Pettersson i stället hela SAIK:s hjälte, då han med ett distinkt skott längs isen placerade in 4–3.

– Joel gör en jättefin räddning där och det blir kaos i eget straffområde. Sen slår "Mossan" (Daniel Mossberg) en jättefin boll till mig, och jag skjuter.

Erik Pettersson beskriver den förlösande känslan när han såg att bollen letade sig in.

– Den pressen vi har på oss själva i det här läget är enorm. Att åka ut mot Broberg vore katastrof, i en kvartsfinal här hemma i vår egen borg . Så det är otroligt skönt att den går in.

LÄS ÄVEN: Svensks syrliga passning mot Broberg efter Edsbyns förlust

Erik Pettersson blev tremålsskytt i matchen, men helt nöjd med sin egen insats var han ändå inte. De missade chanserna tycks nästan gnaga mer än vad fullträffarna gläder.

– Vi för en bra första halvlek och vi är bra i början av andra. Jag har chanser för att göra sex, sju mål som det känns.

Du pratade tidigare om att du var frustrerad i Svenska cupen?

– Ja, och det sitter i lite. Men till slut lyckas jag peta in en bolljävel i alla fall. Otroligt starkt att vi lyckas komma igen.

Nu väntar Västerås i semifinal på söndagsförmiddagen.

– Det blir en jättefajt såklart. Vi har känt på varandra x antal gånger tidigare. Det blir en batalj, säger Erik Pettersson.

WORLD CUP – MATCHFAKTA

Sandviken–Broberg 4–3 (2–1)

Målen: 1–0 (12) Erik Pettersson, 2–0 (16) Erik Pettersson, 2–1 (23) Jonas Engström, 3–1 (40) Christoffer Edlund, 3–2 (50), 3–3 (57) Jonas Nygren, 4–3 (60+1) Erik Pettersson