Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pettersson sköt SAIK till semi efter superdrama: "Åka ut mot Broberg vore katastrof"

Broberg hade ett jätteläge att avgöra med minuten kvar.
Men Joel Othén räddade.
Och i anfallet efter sköt Erik Pettersson Sandviken till semifinal.
– Pressen vi har på oss själva är enorm, säger han efter superdramat.

Det såg ut som om Sandviken hade god kontroll på kvartsfinalen mot Broberg i World cup. Med tio minuter kvar hade man ledningen med 3–1.

Men då kom två snabba Brobergsmål fram till 3–3.

– Sista kvarten är vi helt bedrövliga, vi tappar boll på fel ställen och vi verkar rädda för något. Vi faller med försvaret hela vägen ner i Joels (målvakten Othén) famn. Vi är inte samspelta defensivt i andra halvlek, säger Erik Pettersson.

Broberg var till och med nära att avgöra matchen. Men Joel Othén räddade Vadim Arkhipkins jätteläge med minuten kvar.

I anfallet efter blev Erik Pettersson i stället hela SAIK:s hjälte, då han med ett distinkt skott längs isen placerade in 4–3.

– Joel gör en jättefin räddning där och det blir kaos i eget straffområde. Sen slår "Mossan" (Daniel Mossberg) en jättefin boll till mig, och jag skjuter.

Erik Pettersson beskriver den förlösande känslan när han såg att bollen letade sig in.

– Den pressen vi har på oss själva i det här läget är enorm. Att åka ut mot Broberg vore katastrof, i en kvartsfinal här hemma i vår egen borg . Så det är otroligt skönt att den går in.

LÄS ÄVEN: Svensks syrliga passning mot Broberg efter Edsbyns förlust

Erik Pettersson blev tremålsskytt i matchen, men helt nöjd med sin egen insats var han ändå inte. De missade chanserna tycks nästan gnaga mer än vad fullträffarna gläder.

– Vi för en bra första halvlek och vi är bra i början av andra. Jag har chanser för att göra sex, sju mål som det känns.

Du pratade tidigare om att du var frustrerad i Svenska cupen?

– Ja, och det sitter i lite. Men till slut lyckas jag peta in en bolljävel i alla fall. Otroligt starkt att vi lyckas komma igen.

Nu väntar Västerås i semifinal på söndagsförmiddagen.

– Det blir en jättefajt såklart. Vi har känt på varandra x antal gånger tidigare. Det blir en batalj, säger Erik Pettersson.

WORLD CUP – MATCHFAKTA

Sandviken–Broberg 4–3 (2–1)

Målen: 1–0 (12) Erik Pettersson, 2–0 (16) Erik Pettersson, 2–1 (23) Jonas Engström, 3–1 (40) Christoffer Edlund, 3–2 (50), 3–3 (57) Jonas Nygren, 4–3 (60+1) Erik Pettersson