Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petterssons makalösa skytte bakom Sandvikens storseger – vann även brottningsmatchen

Sandviken inledde elitserien med att spela nästan två timmar bandy utan att göra mål.
Men när det väl lossnade – då lossnade det rejält.
– När man får lossa lite och har en skön känsla så sitter dom till slut, säger Erik Pettersson, fyramålskytt när regerande mästaren VSK kördes över i hemmapremiären.

Annons

KRÖNIKA: En dundrande målexplosion – men här är ändå min nr 1

Sandviken fick en chockstart på elitserien när man nollades borta mot Villa i premiären – 0–5 och en hel del frågetecken med sig hem.

I hemmapremiären, mot regerande mästaren Västerås, lade Sandviken nästan till ytterligare en mållös halvtimme bandy. Men innan det blev till två timmar totalt så nådde bollen Christoffer Edlund efter ett ihopslag, och Sandviken gjorde då säsongens första elitseriemål.

Åker man runt och tänker på det?

– Ja, det är klart. När vi bommar mycket lägen börjar man tänka: ska det bli samma sak igen, liksom. Men på något sätt så skiter vi i det och kör på. Till slut hoppas man att den ska gå in, och det gjorde den i dag, säger Erik Pettersson.

VSK kvitterade Sandvikens ledning på hörna innan paus – och det var ett ställningskrig på isen snarare än skönspel. Knappa tio minuter in på den andra halvleken gav Daniel Mossberg SAIK ledningen med 2–1.

Sedan klev han in i handlingen, Erik Pettersson...

– Det blev lite ketchupeffekten. 1–1 efter första, målfattigt där vi fick in en av "Chrille" (Christoffer Edlund). Sen rullade det på, vi skapade mycket lägen i andra halvlek också, säger Erik Pettersson, som sköt ett mål från varje sida och två mellan benen på Andreas Bergwall – från 2–1 till 6–1 på 20 minuter.

– Skott allihopa, jag fick lite ytor. När man får lossa och har en bra känsla så sitter dom till slut, säger han.

LÄS MER: Så gick det i kvällens matcher

När det forfarande var jämnt i matchen, det vill säga någonstans mitt i Erik Petterssons målshow visade Sandvikens hemvändande målvakt Joel Othén sitt värde.

– Han spikar igen fullständigt. Han gjorde några viktiga (räddningar) i första, sen när det står och väger i andra, när vi leder med en eller två bollar, så gör han några jättefina räddningar, alltså. Vi får tacka honom, att släppa in ett mål mot Västerås är bra, säger Erik Pettersson, och fortsätter:

– Vi fick stryk med 0–5 borta mot Villa i första och nu vinner vi med 8–1 i andra mot Västerås... Så vi vände lite på steken känns det som, säger Erik Pettersson.

Christoffer Edlund gjorde sitt andra mål för dagen för 7–1, och det ryska nyförvärvet Alan Dzhusoev gjorde sitt första elitseriemål som fastställde krossen till 8–1.

Erik Pettersson avslutade matchen på utvisningsbänken efter en liten brottningsmatch med Västeråsförsvararen Stefan Edberg – även den såg storskytten ut att gå segrande ur.

– Stefan vill gå in lite hårt när jag står stilla, han försöker proppa mig. Jag blir lite ilsken och vi börjar fajtas lite. Men det var lugnt efteråt, vi klappade om varandra, säger Erik Pettersson.

LÄS MER: Så var SAIK–VSK – minut för minut

LÄS MER: Millions krönika: "Jodå, det blir den bästa elitserien någonsin"

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Sandvikens AIK–Västerås SK 8–1 (1–1)

Målen: 1–0 (28) Christoffer Edlund, 1–1 (38) Anders Bruun, 2–1 (55) Daniel Mossberg, 3–1 (56) Erik Pettersson, 4–1 (62) Erik Pettersson, 5–1 (66) Erik Pettersson, 6–1 (75) Erik Pettersson, 7–1 (82) Christoffer Edlund, 8–1 (85) Alan Dzhusoev.

Hörnor: 7–10.

Utvisningar: SAIK 2x10, VSK 2x10.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 1 883 (Göransson Arena)