Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pherson glänste i derbyt – hyllas av Karlsson: "Vår bäste spelare"

Drivande på IFK Vänersborgs mittfält i fjol.
Nu har Felix Pherson flyttats ner som vänsterhalv.
Efter derbysegern mot Gripen Trollhättan hyllas han av tränaren.
– Han är vår bäste spelare i dag, säger Stefan Karlsson.

LÄS ÄVEN: Så var tvåstadsderbyt – minut för minut

Drygt 3 100 åskådare kom till Arena Vänersborg för att se elitseriepremiären och tvåstadsderbyt mellan Vänersborg och Gripen Trollhättan. En stor majoritet lämnade med ett leende på läpparna efter 5–1 och två säkra poäng mot lokalrivalen. Inte minst tränaren Stefan Karlsson, som tycker att segern – och spelet – var ett steg framåt efter en tuff höst.

– Absolut. Det var ingen glamourbandy på det sättet, men vi spelar väldigt stabilt. Vi får inte en enda omställning på oss, som varit ett av våra stora bekymmer under försäsongen. Bollhållningen var fantastisk, försvarsspelet bra i stora delar... En bra premiärseger, säger Stefan Karlsson.

LÄS ÄVEN: Hård press på nya backlinjen i Vänersborg

Det var bara två spelare, målvakten David Borvall och tvåmålsskytten Jocke Hedqvist, som startade matchen på samma position som de spelade i fjol. Sedan de ryska stjärnspelarna värvades har Vänersborg möblerat om kraftigt i laget.

LÄS ÄVEN: Tunt Gripen orkade inte stå emot Vänersborg

En av alla spelare som bytt plats är Felix Pherson som efter en stark säsong på mittfältet i fjol är tillbaka på positionen där han spelade i Edsbyn – som ytterhalv. Efter 5–1-segern hyllades 22-åringen, som gjorde 2–0 kort efter Mikko Lukkarilas ledningsmål efter dryga halvtimmen, av Stefan Karlsson.

– Många gör en stabil insats, inte minst Felix på ytterhalven. Han är vår bäste spelare i dag och blir helt rättvist matchens lirare, säger han.

– Att flytta ner Felix var för att få lite mer struktur nerifrån. Han är bra att hålla i bollen, läsa spelet, hota och sätta andra i spel. Dessutom tycker jag att han stängde försvarsmuren helt och hållet. Ingen kom förbi utanför honom en enda gång på hela matchen.

Blir han kvar på den positionen?

– Det blir han, sedan är inget för evigt så, men det blir han till nästa match.

Felix Pherson själv ser inget konstigt med att flyttas ner som vänsterhalv efter åren i Edsbyn.

– För mig spelar det inte så stor roll. Där Stefan vill ha mig, där spelar jag. Båda positionerna passar mig bra.

ELITSERIEN

IFK Vänersborg–Gripen Trollhättan 5–1 (3–0)

Målen: 1–0 (33) Mikko Lukkarila, 2–0 (34) Felix Pherson, 3–0 (41) Joakim Hedqvist, hörna, 3–1 (64) Johan Grahn, 4–1 (69) Joakim Hedqvist, straff, 5–1 (86) Sergej Lomanov.

Hörnor: 7–1.

Utvisningar: Vänersborg, 2x10. Gripen, 4x10.

Publik: 3 166.

Domare: Daniel Labe.