Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pikades med skämtsam banderoll – så slår "Zocke" tillbaka: "Så fel dom kommer att ha"

"Kusten är klar, Zocke drar, bara Twitter kvar".
Så löd den banderoll som VSK-fansen vecklade ut på ståplatsläktaren under Västeråsderbyt.
– Skönt att dom lägger energi på det, och tror att det är viktigt för klubben, säger Tobias "Zocke" Johnsson, avgående klubbchef för Tillberga.

Tobias "Zocke" Johnsson har på ett eller annat sätt varit involverad i Tillberga Bandy under 17 år – som spelare, styrelsemedlem, sportchef och klubbchef. Sedan tidigare står det klart att han slutar som klubbchef vid årsskiftet.

2 december fick han en skön avkedsgåva från laget – när Tillberga för första gången slog VSK i en match i högsta serien.

Men i annandagsderbyt tog VSK revansch och vann till synes säkert med 6–2.

Under matchen vecklades en banderoll ut på VSK-fansens ståplatssektion, med följande budskap: "Kusten är klar, Zocke drar, bara Twitter kvar".

Banderollen var en skämtsam glirning från VSK-fansen till att Zocke är en flitig twittrare som ofta uppmärksammar även Grönvitt i sina inlägg.

– Haha, ja. Skönt att dom lägger energi på det, och tror att det är något viktigt för klubben, säger Tobias Johnsson till Bandypuls.

Är det första gången du omnämns på det här viset?

– Ja, det är det nog.

Vad menade dom, tror du?

– Jag känner ju flera VSK-supportrar. Deras syn är att Tillberga Bandy, det är jag. Men så är det ju inte. Så fel dom kommer ha, i och med den organisationsförändring vi gör nu så kommer vi att växla upp ännu mer och dom kommer få det ännu jobbigare nästa säsong.

LÄS MER: Bomben: Shamsutov lämnar Tillberga

VSK tog ett rejält grepp om matchen, och hade ledningen med 3–0 efter en dryg kvart spelad inför storpubliken i ABB Arena. Tillberga kom tilbaka spelmässigt, och missade två frilägen innan man kunde reducera.

SE ÄVEN: Bandypuls livestudio efter matchen

"Zockes" bild av matchen?

Så här:

– Det känns bra, vi ställer upp med ett lag som knappt har fått skäggväxt, ändå spelar vi ut VSK spelmässigt. Visst, de var effektivare än oss, men alla som var där såg vilket lag som förde spelet. Det är lite fascinerande med mesta mästarna, de måste backa hem och försvara sig mot oss. Så på sätt är det ju positivt för oss, ett valpgäng som ändå för spelet, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

LÄS MER: Klassikern är tillbaka – "Zockes" rimstuga