Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängkungen från Västerås har gjort över 300 mål – två av dem sänkte Vänersborg

Det blev äntligen dags att för segerjublet igen för Jonas Nilsson och hans VSK. Poängkungen gjorde sitt 301 mål när Västeråsarna vann mot Vänersborg med 6-3.

Jonas Nilsson plockade fram målkänslan när Västerås SK mötte Villa Lidköping i fredags, två pytsar blev det. Som även räknades in som poängkungens 299:e och 300:e mål i VSK-tröjan. Fler mål blev det under tisdagen, när VSK mötte Vänersborg på bortaplan.

VSK storspelade och en av dem som visade högsta nivån var Jonas Nilsson, som gör sin nionde säsong i den grönvita tröjan. Nilsson gjorde sitt 301:a och sitt 302:a mål för VSK.

– Jag tycker att vi gör en jättebra insats allihopa i dag. Vi följer det vi har bestämt och vi är starka både bakåt och framåt, säger målkungen.

LÄS MER: Bergwall spikade igen

Vänersborg har gått starkt inledningsvis på säsongen och ligger i toppen av elitserien, men föll senast oväntat borta mot Sirius. VSK har haft en motig start på serien och låg innan matchen utanför slutspelsplats.

Men under tisdagens möte var det tvärtom. VSK startade starkast och dominerade under första 25 minuterarna. Spelmässigt var det jämnt i början av andra halvlek, men sedan stängde VSK matchen.

– Bergwall är stabil, han släpper inte någonting egentligen. Han är vass, men så har vi väldigt bra försvars spel också. Han blir bra då.

Nilsson fortsätter:

– Allting hör ihop på något sätt. När allt funkar, allt från Bergwall till oss längst fram, så gör vi en bra match.

Och du får göra ditt 301 och 302 mål?

– Ja, det känns ju bra, men jag har inte hunnit reflekterat över det än. Vi tog en bra vinst i dag.

Men ändå, 300 mål?

– Ja, det var väl inget man hade tänkt från början. Man har gjort sina mål varje säsong. Jag har inte direkt haft någon topp, utan det har varit gediget målande varje år.

I fredags spelade VSK mot VIlla och där blev det ett kryss. Men redan i den matchen syntes ett annat självförtroende hos VSK-spelarna än tidigare matcher den här säsongen. Och mot Vänersborg tittade det självförtroendet fram igen.

– Ja, men det tycker jag. Vi följer det vi har bestämt och vi hittar tillbaka till vårt eget spel. Det började mot Villa och fortsätter i dag (läs tisdag).

Han fortsätter:

– Jag är inte orolig, men ju längre perioden utan seger går så kan det börja gå emot oss. Utifrån det var det en oerhört viktig seger, det känns som om vi börjar vända skutan.

I och med vinsten kliver VSK förbi både Sirius och Broberg i tabellen, men dock med en match mer spelad.

Matchfakta – Elitserien

Vänersborg–Västerås SK 3–6 (2–4)

Målen: 0–1 (12) Emil Juhlén, 0–2 (26) Patrik Sjöström, straff, 1–2 (28) Joakim Hedqvist, 1–3 (34) Jonas Nilsson, 1–4 (37) Ted Bergström, 2–4 (38) Emil Viklund, 2–5 (63) Tobias Holmberg, 3–5 (86) Nikita Ivanov, 3–6 (90) Jonas Nilsson.

Hörnor: 11–8.

Utvisningar: Vänersborg, 2x10. VSK, 2x10.

Publik: 2 001.

Domare: Ulrik Bergman.