Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkar stal från spelare i SAIK – togs på bar gärning på Göransson arena

Nycklar, id-kort och plånböcker hade pojkarna plockat åt sig från SAIK-spelare. Men de blev upptäckta av en materialförvaltare som tog med dem till tränarrummet och ringde till polisen.

Annons

Efter fredagens förlustmatch låg SAIK:s A-lagsspelare över i Vänersborg. När de kom hem till Sandviken på lördagen placerades väskor och kläder i ett torkrum på Göransson Arena.

Vid 17.50-tiden på kvällen hörde en materialförvaltare ett konstigt ljud från torkrummet. Därinne fanns tre pojkar som plockat åt sig plånböcker, nycklar och andra tillhörigheter från spelarna.

Pojkarna fick följa med till tränarrummet i väntan på polis.

– Vi skjutsade hem dem till deras vårdnadshavare. Två av dem är under 18 år och en är under 15. Alla tre är misstänkta för stöld, en av dem som bar en jacka som stals för två veckor sedan är också misstänkt för häleri, säger Paul Edenström, förundersökningsledare i jour vid Gävlepolisen.