Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvik vann på bortaplan mot Västanfors

Annons

Rättvik ledde med 4–1 i paus mot Västanfors i lördagens match på bortaplan i Allsvenskan. I andra halvlek kom Västanfors närmare, men Rättvik kunde hålla undan till seger 5–3.

Rättviks tränare Mikael Bratt om matchen:

– Vi åker hit efter haft riktig sjukstuga i veckan, Jesper Nywertz och Henrik Cervin fick stanna hemma i Rättvik sjuka. Vi har två avbytare med oss ner till Fagersta, tycker vi visar bra karaktär och moral ändå. Riktigt bra gjort av grabbarna, att orken tryter lite i andra är inte konstigt med tanke på hur veckan har varit. Vi lyckas med att bli bästa Dalalaget i allsvenskan och passerar två lag i tabellen, vackert så. Eloge till Västanfors som inte slutar kämpa trots underläge 1-5 en bit in i andra.

Markus Karlström och Jesper Hjelm gjorde två mål var för Rättvik. Tim Stjernström gjorde också ett mål för Rättvik, målen för Västanfors gjordes av Johan Söderström 2 och Marc Samuelsson.

Det här betyder att Västanfors slutar på 16:e plats, och Rättvik på åttonde plats.