Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeländringen för tränarna – slipper visas upp på läktaren vid olämpligt uppförande

Många tränare har genom åren fått syna det röda kortet.
Men nu slipper man promenaden upp på läktaren – utan får vara kvar på bänken.
– Vi vill tjäna tid och få bättre flow i matcherna, säger Bo Bjordahl.

Annons

Bo Bjordahl fungerar som supervisoransvarig på Svenska bandyförbundet och det var i samband med den årliga upptaktsträffen som han presenterade regeländringen som träder i kraft den här säsongen.

Tidigare har tränare som gjort sig skyldiga till en förseelse fått rött kort, vilket i sin tur inneburit att man har tvingats lämna bänken för att ta plats på läktaren.

LÄS MER: Bandypuls stora spelarenkät inför seriestarten

– Det har vi tagit bort i år. Vi vill tjäna tid och få bättre flow i matcherna, sade Bo Bjordahl i samband med att han under onsdagen presenterade nyordningen.

Från och med nu får ledaren i stället vara kvar på bänken och fortsätta leda sitt lag. Däremot bestraffas förseelsen på ett annat vis.

– Det blir en tiominutersutvisning. Lagkaptenen utser en spelare som ska markera ledarens bestraffning.

LÄS MER: Mästartränaren i lång intervju om ledarskap

Tiominutaren är en fullängdsutvisning, vilket innebär att spelaren som sitter av straffet inte får komma in i spel om laget släpper in ett mål.

– Det här är positivt. Det ger bätte flow i matchen än att hålla på och springa upp för en massa trappor på läktaren, säger Bo Bjordahl.