Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revansch för herrarna mot Finland efter Landströms första landslagsmål: "Ville bara slå finnarna"

Sverige tog revansch mot Finland.
Då passade Martin Landström på att göra sitt första landslagsmål.
– Det känns kul nu i efterhand när många gratulerar, men där och då var jag så inne i matchen, säger han till Vetlanda-Posten.

Annons

Under lördagen föll Sverige med uddamålet i säsongens första landskamp mot Finland under lördagen.

På söndagsförmiddagen var det dags för returmöte och den här gången var det Sverige som var det starkaste laget.

Efter fyra mål i första halvleken var det klappat och klart och det blev aldrig särskilt hotad även om Sverige tappade kommandot en del i den andra halvleken.

– Det är bara ett lag på banan i den första halvleken. Jag räknar till 15-16 avslut på mål och är riktigt nöjd med den första halvleken, säger förbundskaptenen Svenne Olsson till svenskbandy.se.

Ett av de svenska målen stod Vetlandaspelaren Martin Landström för.

Det var Landströms första mål i landslaget och han var en av de nya spelarna som fick chansen under dubbellandskampen mot Finland.

– Det är nog några år bort innan jag är aktuell på riktigt, men det är en extra morot absolut, säger Landström om debuthelgen till Vetlanda-Posten och fortsätter:

– Det känns kul nu i efterhand när många gratulerar, men där och då var jag så inne i matchen. Då ville man bara slå finnarna. Men det är klart att det är kul att ha gjort sitt första mål i landslaget, säger han.

SVERIGE-FINLAND 5-2 (4-0)

Mål Sverige: Martin Landström, Daniel Berlin, Oskar Wikblad, Erik Säfström, Adam Gilljam.

Mål Finland: Tuomas Määttä, Tero Liimatainen.