Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revanschen uteblev: 70 sekunder sänkte ÖSK i seriefinalen

En drömstart med mål i andra minuten. Men 70 olyckliga sekunder slog undan benen för ÖSK i Ljusdal, och av den stora revanschen blev inget annat än en rejäl torsk.

Toppmötet i norra bandyallsvenskan slutade i solklar hemmaseger. Ljusdal vann till slut med 7–1.

– Vi öppnar riktigt bra, och får ett tidigt mål. Första 20 minuterna är det vi som för matchen, tycker jag. Men det räcker förstås inte, säger ÖSK-tränaren Pär Eriksson.

Dryga tre år efter den svårsmälta kraschen, då Ljusdal vände sex mål i ÖSK-favör till avancemang till elitserien i säsongens sista match, möttes lagen igen på Idrottsparken i den lilla hälsingemetropolen.

Då som nu ryckte ÖSK åt sig en tidig ledning. Sebastian Brandt nätade i andra minuten och var en av de mer framträdande i ÖSK den här kvällen, tillsammans med Jesper Ekström på mittfältet.

Men det här gången kvitterade hemmalaget i tolfte minuten, tog ledningen i 27:e. Och gjorde på det både 3–1 och 4–1 inom loppet av 70 sekunder innan första halvlek var slut.

– Trean och fyran så tätt var riktigt jobbiga mål att få på sig. Det gjorde uppförsbacken brant, och vi sjönk lite då, samtidigt som Ljusdal fick självförtroende och kunde hålla i bollen. De har några spelare, Misha Svechnikov bland andra, som är väldigt bra på det, särskilt när de kommer i överläge, säger Pär Eriksson

I andra halvlek gled hemmalaget i från ytterligare, och har fortfarande bara tappat en poäng i allsvenskan. Ser allt mer ut som den suveräna seriesegrare alla förväntat sig. För ÖSK var det tredje förlusten på sju matcher, men laget är fortfarande bra med i toppen av en jämn tabell bakom Ljusdal.

– De får ett ganska tidigt 5–1, och efter det skapar vi ärligt talat inte så mycket. Några ströchanser, men inte mycket mer.

Ljusdal är alltså storfavorit till seriesegern.

– Ja, och det är ett bra lag vi möter. Men siffrorna är lita väl stora för att vi ska kunna vara nöjda. Första halvlek är jämn, vi spelar riktigt bra, men ligger ändå under 4–1 i paus...

Vad skiljer lagen?

– De är skickliga, spelar rakt och mycket på chip i djupled, och tar sig igenom den vägen. Men i första halvlek har vi också chanser att göra fler mål. Det gör vi inte, och det är väl där det skiljer.

ÖSK får nu chansen till snar revansch, då Västanfors kommer till Behrn arena söndag.