Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönnqvist klar för ny klubb – blir tränare i division 1

Efter att ha sett till att Tellus kvalat sig kvar i bandyns högsta liga valde tränaren Peter Rönnqvist att lämna klubben.
Nu är han klar som ny tränare i Helenelunds IK i division 1.
– Jag vill vara med och bidra till resan mot Allsvenskan, säger han till Helenelunds hemsida.

Annons

Han tog Stockholmslaget till Elitserien 2016/2017. Men när Tellus blev klart för ett andra år i högsta serien valde Peter Rönnqvist att lämna sitt uppdrag som huvudtränare.

För Plus-kunder: Tellustränarens oväntade besked efter kvalsuccén: "Blir semester för mig"

Under lördagen kom beskedet att Rönnqvist istället blir ny tränare för division 1-laget Helenelunds IK.

– Energin tog slut, jag ville inte ha något elitlag. Det var antingen ett lag längre ner eller inget lag alls, säger han till klubbens hemsida .

Att ta klivet från elitserien till division 1 innebär vissa förändringar, men Peter Rönnqvist tror ändå inte det kommer kännas så påtagligt.

För Plus-kunder: Tellus jagar ny tränare – och lejer bort fysträningen: "Inte lätt att rekrytera"

– För två år sedan möttes Tellus och HIK så det är kanske inte någon jättestor skillnad, säger han.

Helenelund slutade tvåa i division 1 östra förra året, då under ledning av Nils-Olof ”Nisse” Karlsson som valde att lämna klubben efter säsngens slut. Nu laddar man alltså om mot en ny säsong, med Rönnqvist vid rodret.

– Det kan bli riktigt roligt. Förmodligen är det den bästa division 1-serien med tanke på både AIK och GT76 som storsatsar. Det kommer bli jättetufft, säger han till klubbens hemsida.

För Plus-kunder: Här är sportchefens jakt på ny Tellustränare: "Huvudspåret är meriterat"