Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rörd Svechnikov utsedd till hedersmedborgare i hemstaden: "Väntade mig inte sådan mottagning"

43 år och i ett skick som får oss att tro att han aldrig kommer lägga av med bandyn.
Misha Svechnikov hyllades för sina insatser för sporten – och ärades med att utses till hedersmedborgare i hemstaden Karpinsk.
– Jag väntade mig inte en sådan mottagning, säger han till en lokal nyhetsförmedlare.

För Plus-kunder: Nu har Misha Svechnikov bestämt sig – stannar i Ljusdal: "Jätteviktigt"

Hundratals människor i den lilla 28 000-staden Karpinsk i Ryssland, tog emot Misha Svechnikov med sina öppna armar i slutet av maj.

Bandyveteranen, som skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Ljusdal tidigare i maj, var tagen. Han skakade hand, skrev autografer, tog bilder och hälsade på folket i hemstaden.

Han kom hem som en hjälte och prisades som en sådan – med ett hedersmedborgarskap.

Lokala nyhetsförmedlaren VKarpinsk, beskrev mottagningen i en artikel där Svechnikov poserar med ett band och en medalj.

Den sexfaldige världsmästaren hade presskonferens där han fick svara på frågor om allt från vad som krävs för att bli så bra till att fortsätta vara i form och om hans roll som symbol för den ungdomsklubb i staden, som namngivits efter honom själv.

– Jag hade inte förväntat mig det här. Så mycket uppmärksamhet, säger han till tidningen.

Sedan hyllades han med hälsningar från landsmän, vänner och tränare från hela landet och hans mamma höll ett varmt tal om hur det var att släppa sin son från tonårshemmet.

När ceremonin avslutades med att han fick det röda bandet över sin axel, beskriver tidningen att Svechnikov var så rörd att han hade svårt att hitta orden.

Svechnikov har förutom Ljusdal representerat Sandviken i Sverige, och Dynamo Moskva, Vodnik, Sputnik och Fili i Ryssland.

Läs också:

Domarna förbereder sig för ny punktmarkering efter Svechnikovs utspel: "Tar det på största allvar"

(+) Svechnikov totalsågar domarinsatsen på IP: "Är man totalt kass, då blir det så här"

(+) Wikman hyllar Svechnikov efter fjärde raka kvalsegern: "Skulle vara dominant i elitserien"