Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rudell klar för Vetlanda – söker trygghet efter turbulenta åren: "Vill spela min första slutspelsmatch"

Adam Rudell har fyra turbulenta säsonger bakom sig.
Antingen har hans lag tvingats lägga ner elitverksamheten eller degraderats från elitserien.
Nu har den 27-årige forwarden skrivit på för Vetlanda och hoppas att den kaotiska tiden är förbi.

Skyttekungen Adam Rudell bröt sitt kontrakt med Gripen Trollhättan när det stod klart att klubben spelar i allsvenskan nästa säsong. Rudell lämnade den degraderade klubben i mitten av mars utan att veta vilket lag han skulle representera i höst.

En och en halv månad senare är Adam Rudell klar för två år med Vetlanda. Och nu hoppas forwarden på att få den trygghet han saknat under de senaste säsongerna.

– Det har varit turbulent, minst sagt. Det har ju handlar om ekonomi och jag har fått röra på mig även att jag egentligen inte har velat det. Det är jobbigt att flytta runt och aldrig känna den där riktiga tryggheten, säger 27-åringen till Vetlanda-Posten.

Det är svårt att inte undra om det råder någon slags förbannelse över forwarden som sedan genombrottet 2013, då han gjorde över hundra mål för moderklubben Otterbäcken, har haft osannolik otur med sina klubbval.

Gais tvingades lägga ner elitverksamheten, IFK Kungälv degraderades till allsvenskan efter att inte ha klarat elitlicensen och i våras åkte alltså Gripen Trollhättan ur elitserien.

Nu hoppas forwarden att den osäkra tiden är förbi i och med flytten till Vetlanda.

– Här känns det som man har bra koll på sakerna och åka ut ska det väl inte vara frågan om. Jag är snarare ute efter att spela min första slutspelsmatch, säger han till Vetlanda-Posten.