Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysk landslagsstjärna klar för Skutskär: "Oerhört smickrande"

Galina Mikailova skrev på för NT Bandy i maj.
Nu är den ryska landslagsstjärnan klar för spel i Skutskär efter att NT dragit sig ur Elitserien.
– Det är oerhört smickrande att Galina hörde av sig till oss när det stod klart att NT Bandy inte skulle få ihop något lag till vintern, säger tränaren Johanna Pettersson till klubbens hemsida.

Med bland annat ett VM-guld på meritlistan och flera säsonger i Elitserien skrev den ryske mittfältaren Galina Mikailova på för NT Bandy i början av maj tidigare i år. Mikailova har tidigare representerat IFK Nässjö och gick därför mot en återkomst på Höglandet.

Men när NT Bandy under förra veckan beslutade sig för att dra sig ur Elitserien på grund av spelarbrist började Mikailova att se sig om efter en ny klubb.

LÄS ÄVEN: NT Bandys tränare efter beslutet om att dra sig ur: "Tråkigt för bandyn"

Och under onsdagen presenterades hon av Skutskär.

– Övergången gick väldigt snabbt, och vi är glada att vi hittade en lösning för Galina. Hon ville spela i Sverige den här vintern och Skutskär var hennes förstaval efter NT:s avhopp, och hon är verkligen en allroundspelare av allra högsta klass som går att använda var som helst i laget, säger sportchefen Kent Hockman till klubbens hemsida.

Galinova kommer att ansluta till Skutskärs trupp efter att damernas World Cup avslutats i slutet av oktober, precis som Olga Rodionova.

LÄS ÄVEN (+): Johanna Pettersson är redo för elitserien: "Ser man till matcherna var vi för bra för allsvenskan"

- Det är oerhört smickrande att Galina hörde av sig till oss när det stod klart att NT Bandy inte skulle få ihop något lag till vintern. Vi har visserligen redan en stor trupp, men när en världsstjärna är intresserad av att ansluta till oss så tar vi givetvis chansen att knyta henne till oss. Hon kommer att tillföra ytterligare en dimension både på och utanför isen, säger Johanna Pettersson.