Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysk spetsspelare till NT Bandy: "Kommer tillföra mycket"

NT Bandy har gjort en meriterad värvning inför den kommande säsongen.
Ryskan Galina Mikhaylova har skrivit på för två år med klubben.
– Hon kommer att tillföra mycket både som spelare och som person vid sidan av isen, säger tränaren Torgny Enström till Tranås Tidning.

Annons

Tidigare under sin karriär har Galina Mikhaylova bland annat representerat IFK Nässjö och Skirö.

Och nu blir det alltså en återkomst till Höglandet efter att den ryska 27-åringen, som bland annat har ett VM-guld på meritlistan, skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Ryskan kan användas på ett flertal olika positioner, men exakt hur klubben tänkt spela henne återstår att se beroende på hur resten av lagbygget tar form.

– Vi pratade med henne redan inför förra säsongen med då hade hon uppdrag som förbundskapten i det ryska F17–landslaget, så då funkade det inte. Men det känns kul att det gick den här gången. Det är vi glada och tacksamma för, säger NT Bandys tränare Torgny Enström till Tranås Tidning.

Det är inte ett helt nytt ansikte som ansluter till NT-truppen inför den kommande säsongen.

– Hon kommer att tillföra mycket både som spelare och som person vid sidan av isen. Det är flera tjejer i laget som har spelet tillsammans med henne tidigare och det kanske var en bidragande orsak till att hon valde oss, säger Enström.

NT Bandy vann kampen om Mikhaylova mot ett par andra klubbar.