Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryska mästarna på träningsläger i Falun – svaret på superstjärnans Sverigeresa?

På torsdagen sågs den ryska superstjärnan Maxim Ishkeldin på rundresa i Gästrikland för att sedan avsluta i Dalarna på kvällen.
Men anledningen lär inte vara intresse för någon svensk klubb.
Istället verkar det handla om ett träningsläger i Falun.

Annons

Det var på Instagram som Maxim Ishkeldin bjöd på inblickar i Sverigeresan. På torsdagen syntes han först betrakta Storsjön i Sandviken, för att sedan äta en svensk klassiker till lunch – köttbullar och potatismos, detta på ett Ikea-varuhus i Valbo.

Lite senare besökte han en bensinmack i Sandviken, för att sedan ta ett tåg över landskapsgränsen till Falun.

Att det ska handla om ett besök hos Sandvikens AIK, Falu BS eller en annan svensk klubb verkar dock föga troligt.

Det ryska mästarlaget, där Ishkeldin har ett år kvar på kontraktet, är nämligen på träningsläger i Falun.

För en vecka sedan meddelade SKA Neftyanik på sin hemsida att laget rest till Sverige och truppen på 19 spelare samlas på idrottsanläggningen Lugnet i Falun. Enligt hemsidan handlar det som en samling på nästan en månad.

Falun valdes efter att man tittat på flera olika alternativ, och framför allt är det just Lugnets anläggning som lockar, enligt lagets tränare Mihaila Yureva som uttalar sig på hemsidan:

– Under de senaste åren har vi provat en mängd olika alternativ. Falun är bra för att alla idrottsanläggningar som vi avser använda är på ett ställe, inom gångavstånd. Du behöver inte slösa tid på resor med buss, som det till exempel var i Primorye, och det är viktigt med tanke på den snäva tidsplanen.