Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är det att spela i allsvenskan för Misha Svechnikov: "Inga lätta matcher hittills"

I dag spelar superstjärnan Misha Svechnikov, 43, tävlingsmatch på Idrottsparken i LBK-tröjan.
Senast var 14 år sedan.
Nu berättar han hur den första tiden i allsvenskan har varit.
– Inget speciellt, ungefär som jag har förväntat mig, säger han.

LÄS MER: Här tar Misha sina första skär i återkomsten

De andra får nog ursäkta – den stora grejen i Ljusdals BK inför den här säsongen var så klart att Misha Svechnikov kom hem igen och skrev på för den allsvenska klubben. Detta efter 14 års frånvaro, i Vodnik, Dynamo Moskva, Sandviken och det ryska landslaget.

I landslaget är han tillbaka nu, parallellt med sitt egna spelande, i en ledarroll.

– Mitt i alltihopa, så kom det en ny grej till råga på allt, säger han och skrattar.

– Nej, men det har varit på tapeten ganska länge, jag blev tillfrågad när jag var i Dynamo om jag kunde vara med då och då. Så varför inte... VM går ju i Sverige, så det innebär inga resor till Ryssland för mig. Vi har en samling i Trollhättan, säger den nyligen fyllda 43-åringen om rollen som assisterande förbundskapten för de regerande världsmästarna.

LÄS MER: "Har utsatt relationer för risiga prövningar"

Ljusdal har inlett den norra allsvenskan med två bortamatcher – vilka man vunnit bägge. Ingen med utklassningssiffror, dock säkra tvåpoängare.

LÄS MER: Anfallarens sanslösa målskytte fortsätter

– I Uppsala (mot UNIK) var det premiär, och det är alltid speciellt, det är alltid hackigt av någon anledning. Västanfors tog det tid att knäcka, det var första gången för mig att spela där, och det är speciellt där. Dom stretatde på och gjorde sitt bästa, sen kom det lite regn och var mörkt... lite speciellt, säger Misha Svechnikov.

Hur har det varit för dig att spela allsvensk bandy?

– Inget speciellt, ungefär som jag har förväntat mig. Men det har inte varit några... vad ska man säga... lätta matcher hittills. Vi har fått slita för att vinna bägge.

Blir du tagen hårt därute?

– Hittills har det varit bra, inte så mycket slag och inga jätteojusta grejer. Det är några hakningar och så, men blir det bara utvisningar så är jag med på det. Det ingår i min roll på planen att skapa utvisningar.

LÄS MER: Bäckmans krönika när Misha kom hem

När Bandypuls når Misha Svecnikov har han precis kommit hem till Ljusdal efter en konferens med jobbet på Höbo Bruk utanför Sandviken – och ska precis till Ljusdals matchförberedande fredagsträning på Idrottsparken.

Men att få honom att lyfta någon lagkamrat från mängden – nej, det går inte.

– Jag vill inte säga någon, så jag inte glömmer någon. Men det är ganska väntad nivå. Jag visste att dom kunde, samtidigt visste jag att det inte är några landslagsspelare heller, säger han.

Vad kan du säga om ditt lag då?

– Att vi är under vår process. Vi är överens hur vi vill spela och hur det ska se ut. Det är ett krävande spel som vi vill spela, det kräver skridskoåkning och tekniska prestationer. Det är kraven som vi ställer tillsammans, och ibland går det bättre, ibland sämre. Det viktiga för mig är att se att dom tycker det är kul, intressant och att vi tillsammans som lag är mottagliga.

Ljusdal möter Nitro/Nora i hemmapremiären på Idrottsparken. Ett lag som föll mot Rättvik och kryssade mot HaparandaTornio i säsongsinledningen. Knappast någon förväntar sig väl något annat än två nya poäng för Ljusdal...

Misha Svechnikov hoppas att publiken letar sig till den anrika idrottsanläggningen.

– Jag hoppas att det kommer lite folk. Det där är ju också en process, att få tillbaka publiken. Nu har vi vunnit och har lite nya spelare, så lite extra hoppas man på, lite mer än det har brukat vara här de senaste säsongerna. Så småningom hoppas jag att vi inte ska behöva vara oroliga att det inte kommer publik. Det enda vi kan göra är att leverera på planen, så folk vill se oss, säger han.

Minns du din senaste tävlingsmatch för LBK på IP?

– Nej, det gör jag faktiskt inte.

LÄS MER: Här är profilerna att kolla på i allsvenskan