Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så hanterade SAIK kollapsen mot Edsbyn – ställde in träning: "Vi behövde lätta på trycket"

Vidöppet försvar och tio insläppta mål mot Edsbyn. Det fick konsekvenser.
SAIK-tränaren Magnus Brodén ställde in isträningen dagen efter – och vill se bättring mot Tellus.
– Vi behövde lätta på trycket, förklarar han.

Annons

Tellus tog sin första historiska seger i elitserien när man bortavann mot Tillberga med 5–3 i onsdags. Nu reser laget för första gången till Göransson Arena för att möta SAIK – vars försvarsspel rämnade helt mot Edsbyn i senaste omgången.

Tolv insläppta mål på sex omgångar blev plötsligt tio på en gång, vilket fick Magnus Brodén att se rött.

– Vi får åka hem och skämmas, sa han direkt efteråt.

Om SAIK-spelarna skämdes ska vi låta vara osagt, men det blev i alla fall ingen isträning dagen efter. I stället ägnades tiden åt att gå igenom kollapsen i Edsbyn.

– Det är ett bra lag, men vi ska ändå inte behöva släppa in tio mål. Känslan var att vi hade kommit så långt med vårt spel att det inte skulle kunna hända så vi behövde lätta på trycket.

Har du ställt in en träning tidigare av den anledningen?

– Nja, det vet jag inte. Men vi har 100 träningar på ett år så det är inte hela världen. Det var dessutom en dagen efter-träning som inte är lika intensiva, så jag tyckte vi kunde utnyttja tiden så här i stället.

Vilka reaktioner fick du hos spelarna?

– Vi hade ett bra snack och var överens om att det inte var acceptabelt. Var och en fick rannsaka sig själv och ställa frågan: Gjorde jag allt jag kunde? Nu tittar vi framåt och koncentrerar oss på det vi ska göra och har gjort tidigare.

Det finns en risk för att Tellus får lida för SAIK-missen uppe i Edsbyn, även om Christoffer Edlund fortfarande saknas på grund av halsfluss. Han fanns inte med när SAIK-spelarna återigen fick gå på is på torsdagen.

Magnus Brodén är kanske den i Sandviken som har bäst koll på just Tellus efter sina år på Zinkensdamm.

– Jag har väl haft en fyra-fem spelare i Hammarby och spelare som Jonas Enander och Anders Persson betyder mycket för dem, plus att de har en bra målvakt i Kimmo Kyllönen. Men det är framför allt ett lag som jobbar hårt för varandra.