Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Gripen lyfta efter en säsong som strykgäng: "Kan bråka med många lag"

Hopplös jumbo i fjol.
Nu tar sig laget an säsongen med en ny tränare.
Så frågan är hur Ari Holopainen ska få ordning på Gripen?
– Vi har fått ihop ett gäng som kan bråka med många lag, säger han.

Det var inte direkt ett dukat bord som Ari Holopainen kom till när han valde att ta sig an uppdraget som tränare för Gripen Trollhättan.

Efter att laget kvalat sig kvar i elitserien så hade man endast en spelare under kontrakt.

– Det var en stor chansning, såklart. Men samtidigt en jättestor utmaning, det fanns bara en spelare och som alla som jobbar med bandy vet så växer bandyspelare inte på träd, säger Holopainen.

Med tiden fylldes truppen såklart på och den stora frågan är om laget är starkare än i fjol, då det endast blev tre inspelade poäng på elitseriens 26 omgångar.

– Med de förutsättningar som vi har haft så har vi lyckats bra och vi har fått ihop ett gäng som kan bråka med många lag i elitserien.

Så hur ska du få ordning på Gripen?

– Ja, det är en bra fråga. Vi jobbar hårt varje dag, som alla andra. Vi har börjat jobba hårt med defensiven och försöker få ordning där för att kunna växa in i det. Och sakta men säkert blir vi bättre.

Han lämnade IFK Kungälv, som i våras nekades elitlicens. De förutsättningar som Ari Holopainen både saknade och efterfrågade där har han nu hittat i Trollhättan.

– Det är naturligtvis som dag och natt. Här har vi bra träningsförhållanden med bra ordning. Det är definitivt inga brister, nu är det upp till oss att hitta rätt i det material som vi har. Det finns absolut ingenting att klaga på, det är roligt att vara tillbaka i verkligheten.

Det var nog en del som lyfte på ögonbrynen under den tidigare delen av försäsongen. Gripen besegrade Vänersborg i Vänercupen, och stod upp bra mot SM-guldaspiranten Villa Lidköping .

I samma veva träningsspelade man även mot Tillberga och Tellus. Den senaste tiden har däremot varit desto mer besvärlig för Gripen.

– Vi började hitta rätt men sen har vi inte fått något annat än allsvenskt motstånd. Vi har försökt testa lite olika saker, men det blir ett helt annat spel. Därför vet vi inte riktigt var vi står just nu.

Vilka spelare är det som ska göra det för Gripen i år då?

– Jag tycker att vi har fått en gammal rutinerad spelare i Hellman (Patrik), som har visat sig hålla bra elitserienivå fortfarande. Vi har Adam Rudell som anfallare och Erik Schön som halv. Vi har några stycken som visar takter hela tiden.

LÄS MER: Anfallaren tonar ner snacket om comeback

I lördagens smygpremiär ställs Gripen mot hårdsatsande ärkerivalen IFK Vänersborg. Ari Holopainen gillar att säsongen rivstartar med ett hett derby.

– Det är häftigt, ett derby är alltid ett derby och det kan hända vad som helst. Sen är Vänersborg jättestor favorit, men vi kommer att fajtas hela vägen.

Det pratas mycket om att det tar tid för Vänersborg att få ihop det. Är det ett bra läge för er att möta Vänersborg nu?

– Nja, jag vet inte om det är bättre eller sämre läge. Vi har inte mött elitseriemotstånd på slutet, dom har ändå Svenska cupen och World cup bakom sig. Så dom kanske ligger längre fram i fas än vad vi gör.

LÄS MER: Bandypuls stora spelarenkät inför premiären