Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så spelar Sverige mot Ryssland – Löfstedt in direkt från start

Sverige möter Ryssland i VM:s gruppfinal.
Förbundskaptenen Svenne Olsson meddelar hur laget startar i matchen.
– Vi väljer inte spelarna efter taktiken, säger han.

Johan Löfstedt skadade sig i den första VM-matchen mot Finland – och stod sedan över av säkerhetsskäl mot Kazakstan.

I onsdagkvällens gruppfinal i VM så är Vetlandamittfältaren tillbaka i laget, och han tar plats från start till vänster på mittfältet.

Väljer du spelare så att säga utifrån motståndet?

– Nej, jag väljer inte spelarna efter taktiken. Vi har vårt grundspel, sen lägger vi till några extra saker som vi kanske vill jobba lite mer med och lite mindre med i offensiven till exempel, sedan har vi lite riktlinjer i defensiven, säger förbundskaptenen Svenne Olsson utanför det svenska omklädningsrummet en dryg timme innan matchstart.

Med Löfstedt tillbaka i laget så kommer Daniel Andersson återgå till den anfallsroll han började mästerskapet med. Försvarslinjen ser lika ut som senast, med den enda ändringen att Per Hellmyrs startar som högerhalv istället för Hans Andersson. Adam Gilljam och Jesper Eriksson byter av varandra som central mittfältare, och Daniel Mossberg byter med Johan Löfstedt och Daniel Berlin som offensiv mittfältare.

SÅ SPELAR SVERIGE MOT RYSSLAND

Andreas Bergwall

Per Hellmyrs, David Pizzoni Elfving, Andreas Westh, Martin Johansson, Erik Säfström

Daniel Berlin, Jesper Eriksson, Johan Löfstedt

Erik Pettersson, Christoffer Edlund

Avbytare: Patrik Hedberg (målvakt), Linus Pettersson (försvarare), Hans Andersson (halv) Adam Gilljam (mittfältare), Daniel Mossberg (mittfältare), Patrik Nilsson (anfallare)