Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så spelar VSK i första kvarten – Nilsson tillbaka och junior gör debut: "Har egenskaper vi behöver"

VSK-anfallaren Jonas Nilsson gör comeback efter sjukdom – och junioren Niklas Gifting gör a-lagsdebut i första kvartsfinalen mot Sandviken borta.
– Han har sett bra ut på träning en längre tid, och har egenskaperna som vi behöver, säger tränaren Micke Carlsson innan lagets avresa.

LÄS MER: Bandypuls är på plats i Göransson Arena – här kan du följa kvartsfinal 1

VSK-anfallaren Jonas Nilsson har varit sjuk från och till under en längre period. Men de senaste tio dagarna har han kunnat träna igen – och är nu med i truppen till den första kvartsfinalen mot Sandviken borta.

– Han spelar i kväll. Han är rutinerad och har varit med i sådana här matcher tidigare, och är ju en målskytt. Det är skönt att få tillbaka Jonas, säger tränaren Micke Carlsson strax innan laget ska ge sig iväg med bussen.

Carlsson har nu ett skade- och sjukdomsfritt bandylag att ta ut en matchtrupp från. Det gör att en junior får a-lagsdebutera på fredagskvällen – anfallaren Niklas Gifting.

– Han har sett bra ut på träning en längre tid, och har de egenskaper som vi behöver, säger Micke Carlsson.

I och med att VSK bara blev femma i elitserien har man bränt chansen av hemmaplansfördel i slutspelet. Mesta mästarna behöver med andra ord vinna i Göransson Arena för att ta sig vidare till semifinal.

– Vi vill ju spela som vi gör både hemma och borta, säger Micke Carlsson, och han fortsätter på det temat:

– Det är ju något att luta sig mot att ha tre hemmamatcher, men det kan även vara ett ok att bära. Det där känns lite vilket som.

SE ÄVEN: Bandypuls livesänder efter matchen

Så spelar VSK mot Sandviken:

Andreas Bergwall

Simon Folkesson, Patrik Sjöström, Anders Bruun, Stefan Edberg, Oscar Gröhn

Mikael Olsson, Magnus Joneby

Tobias Holmberg, Ted Bergström, Simon Jansson.

Avbytare: Filip Mörkdahl (mv), Jonas Nilsson, Jacob Bucht, Emil Juhlén, Niklas Gifting.