Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så svårt är det att rädda en straff i bandy – världsmålvakten om sina knep

Andreas Bergwall räddade en straff mot Kalix – men det händer inte så ofta. Här berättar VSK-målvakten om sina tips och tankar inför möten mot olika straffskyttar.
– Jag går mest på stundens inlevelse och chansar lite, säger han.

Annons

Titta på bilden här nedanför – där räddar Andreas Bergwall en straff mot Kalix under söndagens match i ABB Arena. Men det händer inte jätteofta att en målvakt tar en straff i bandy. Ofta säger det bara pang utan att burväktarna ens hinner reagera.

LÄS ÄVEN: Alla detaljer från storvinsten

Sporten tog ett snack med Andreas Bergwall om hur hans tankar går när han ställs mot olika straffskyttar.

– Det är klart att det är svårt att ta en straff. Jag vet inte vilken räddningsprocent jag ligger på. Kanske räddar jag två-tre straffar av tio, säger han.

LÄS ÄVEN: Han tonar ned snacket om mättnadskänsla

Hur tänker du inför en straff?

– Jag har ingen speciell taktik. Det får bli lite som det blir. Ibland har man väl sett att en viss spelare skjuter på ett visst ställe. Men det är inte ofta jag går på det. Jag går mer på stundens inlevelse och chansar lite.

Det var nära att du limmade den första straffen mot Kalix.

– Ja, det var nära. Det var en okej räddning, säger Bergwall som inte lyckades rädda den andra straffen från Jimmy Berglund.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

VSK–Kalix 9-5 (6-2)

Målen: 1-0 (9) Tobias Holmberg (Jakob Bucht), 2-0 (11) Magnus Joneby (Simon Folkesson), 3-0 (13) Jonas Nilsson (Emil Juhlén), 4-0 (15) Mikael Olsson (Simon Folkesson), 5-0 (22) Stefan Edberg (Simon Folkesson), 5-1 (28) Jimmy Berglund (Simon Viklund), 6-1 (36) Simon Jansson, 6-2 (41) Johan Sundquist (Anders Englund), 7-2 (47) Simon Jansson (Jonas Nilsson), 8-2 (5j1) Jakob Bucht, 9-2 (55) Jakob Bucht (Ted Bergström), 9-3 (62) Christian Frohm (Jimmy Berglund), 9-4 (69) Jimmy Berglund (straff), 9-5 (81) Jimmy Berglund (Simon Viklund).

Hörnor: 10-8.

Utvisningar: VSK 4x10, Kalix 2x10.

Domare: Daniel Labe.

Publik: 832.