Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säfström lämnar Neftyanik – och SAIK släpper Daniel Bäck

Det händer mycket inom Sandvikens AIK under inledningen av silly season.
Av allt att döma är Erik Säfström på väg tillbaka till SAIK – samtidigt som klubben släpper Daniel Bäck.

Sandvikens klubbchef Pär Söderlund har inte gjort någon hemlighet av att han vill ha tillbaka landslagsstjärnan Erik Säfström till klubben. Nu talar mycket för att det blir just så.

De senaste två säsongerna har den 29-årige ytterhalven spelat med SKA Neftyanik, där han nyligen blev rysk mästare med det stjärnspäckade laget. Någon fortsättning med Neftyanik nästa säsong blir det däremot inte. Det meddelade klubben via Instagram på fredagen.

Med tanke på att Erik Säfström har ett år kvar på sitt kontrakt med SAIK den dagen han återvänder till svensk bandy så talar nu mycket för att han representerar Sandviken till hösten.

Bandypuls har inte lyckats nå SAIK:s klubbchef för en kommentar över telefon, men via sms meddelar Söderlund att klubben ska träffa Erik Säfström i helgen.

Samtidigt meddelar SAIK via sin hemsida att man släpper Daniel Bäck, då man väljer att inte utnyttja det optionsår som fanns inskrivet i hans utgående kontrakt. Bäck har spelat i SAIK de senaste åtta säsongerna, sedan han värvades från Gripen 2009. Totalt blev det 262 matcher i den svartvita tröjan.

Sedan tidigare står det även klart att Alan Dzhusoev lämnar SAIK för spel med ryska Jenisej och att Linus Forslund lämnar klubben för Broberg .

Bandypuls söker Erik Säfström och Daniel Bäck för kommentarer.