Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAIK första ryska på plats: "Det har varit en dröm att få komma hit"

Så var hon på plats – SAIK:s första ryska damspelare någonsin.
Och 22-åriga Olga Bogdanova visade direkt att hon blir en tillgång med sin fina skridskoåkning.
Men någon press känner hon inte.
– Det har varit en dröm att få komma hit till Sandviken, säger hon efter sitt första träningspass.

Det är klart att både Olga Bogdanova och SAIK:s andra ryska spelare, Elena Goremykina, blir oerhört viktiga i ett lag som brandskattats på den ena landslagsspelaren efter den andra.

Goremykina dröjer ett tag till på grund av att pappersarbetet på berörda instanser blivit lidande av semestrar, precis som herrlagets ryss Alan Dzhusojev, men Olga Bogdanova visade direkt att hon är rasande skicklig på skridskorna.

– Jag hade inte sett henne förut, men blev positivt överraskad. Det syntes direkt hur de andra tjejerna försökte härma sättet hon åkte på, säger SAIK:s nye damtränare Alexander Driagin.

Han får hjälpa till med att tolka, även om Olga Bogdanova faktiskt kan lite svenska. Hon kommer närmast från Irkutsk men spelade i Haparanda under några månader 2014/15. Nu var hon muntligen överens med Söråker, och presenterades som en stjärnvärvning i våras. Men plötsligt ändrade hon sig när SAIK hörde av sig. Varför då?

– Det har alltid varit en dröm att få spela i Sandviken. De spelar som ett lag och varje gång jag mött dom har det varit som en svart massa som varit svår att vinna mot, säger hon.

Hon blir proffs och kan leva på sin sport, även om det som dambandyspelare inte handlar om några stora summor. Men som nyutexaminerad idrottslärare vill Olga Bogdanova ha något mer att göra, och helst jobba med barn under tiden hon är här.

Du får en viktig roll i ett lag som tappat många spelare, hur ser du på det?

– Jag ska göra vad jag kan för att lyfta laget och göra de andra bättre. Och jag vill gärna att säsongen ska sluta med guldhjälm på huvudet.