Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAIK:s damer föll mot mästarlaget Kareby i elitseriepremiären

Kareby IS fick in tre snabba mål efter misstag från SAIK, men det vände till 3–3. Tränaren Alexander Driagin är nöjd med matchen, trots förlust med 3–6.

Det var elitseriepremiär för SAIK-damerna på bortais. Laget har tappat halva styrkan och varit med om stora förändringar, men trots det var de på hugget.

– De fick en bra match. Svenska mästarna fick slita lite. De fick in tre snabba mål, men det hämtar vi upp till 3–3 och det ska vi vara nöjda med, säger han.

Driagin begärde timeout 20 minuter in i matchen för att peppa tjejerna.

– De var lite tagna och nervösa eftersom det var första matchen, men jag sa till dem att de inte skulle vara rädda att förlora. Det är bara att köra och det gick bättre sen, säger han.

Två juniorer fanns med på isen, Lisa Svedberg och Nelly Hedlund, som båda spelade sina första matcher med damlaget.

– Det var jätteroligt. Vi hade svårt att komma i gång i andra halvlek bara. Det går fortare och är tuffare i damlaget och passningarna måste sitta, annars blir det mål åt andra hållet, säger Nelly Hedlund.

Hon började spela med damlaget den här säsongen och tycker att det är en bra sammanhållning i laget, trots förändringarna.

– Det är ett härligt gäng tjejer och vi vet var vi har varandra i laget, så det är jättebra, säger Nelly Hedlund.

LÄS MER: SAIK-damerna redo för nystart efter turbulenta våren: "Vi är en mer enad förening nu"