Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAIK-stjärnan klar för ryska storklubben: "Den största talangen bandyn har fått fram"

Det stod mellan mästarlaget Neftyanik eller storklubben Jenisej. Nu bekräftar SAIK att Erik Pettersson lämnar klubben för Jenisej.
– Han är en av Sveriges bästa spelare så det är klart att det är tungt för oss att tappa honom, säger SAIK-tränaren Magnus Muhrén till klubbens hemsida.

Tillslut föll valet på ryska Jenisej för Erik Pettersson. Den 21-årige talangen som har spelat hela sju säsonger i SAIK:s herrlag kommer att lånas ut den kommande säsongen, men när han återvänder till Sverige väntar ett treårsavtal med SAIK.

– Erik är den största talangen bandyn har fått fram, kanske någonsin. Han är en av Sveriges bästa spelare så det är klart att det är tungt för oss att tappa honom men samtidigt är vi alltid glada när vi kan ge spelare möjligheten att lånas ut till ryska klubbar. Det är kul att vi kan släppa ytterligare en spelare till Ryssland som får en ny upplevelse och utvecklas i sin karriär. Erik är väl värd den här chansen och vi önskar honom all lycka till, säger tränaren Magnus Muhrén till klubbens hemsida.

Pettersson blir den trettonde SAIK-spelare som tar chansen att spela i Ryssland.

– Det känns lite overkligt, man har haft en dröm sedan man var väldigt liten om att bli proffs och spela i Ryssland. Jenisej har varit en klubb som jag verkligen velat spela för under många år så det känns väldigt häftigt. Åren i Sandviken har varit helt fantastiska, jag vill tacka för att jag fick förtroende när jag var 15 år och chansen att visa upp mig och få speltid. Jag tror att det är därför jag får chansen att spela i Ryssland så här tidigt, jag har fått spela mycket och utvecklas, säger Erik Pettersson.