Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAIK storsatsar på egna juniorerna: "Bästa generationen vi fått fram någonsin"

Årskull 1983 brukar kallas "den gyllene generationen" i svensk bandy.
Nu kan det vara en ny på väg.
Sandviken har skrivit A-lagskontrakt med fem talanger födda 1997.
– Så många spelare i samma ålder som har varit framstående har aldrig hänt tidigare, säger tränaren Magnus Muhrén.

Johan Esplund, Daniel Andersson, Per Hellmyrs, Robin Sundin och Olov Englund. Där är några av namnen som genom åren utgjort "den gyllene generationen" i svensk bandy.

Kanske kan årskull 1997 bli nästa generation som tar en framträdande roll i bandy-Sverige. Etablerade namn i elitserien redan nu är bland andra Oscar Wikblad i Edsbyn, Martin Landström i Vetlanda, David Thorén i Sirius, Joel Engström i Tillberga och Hannes Edlund – ett stort utropstecken på SAIK:s mittfält under säsongen som gick, framför allt i den tredje semifinalen mot Edsbyn där 19-åringen var en av isens bästa spelare.

Han är en av de fem juniorer i SAIK som nu har skrivit A-lagskontrakt. Det meddelar klubben på sin hemsida. Utöver Hannes Edlunds signatur har SAIK även säkrat upp försvararen Jesper Jansson, mittfältaren/anfallaren Rasmus Linder, ytterhalven Albin Airisniemi och allroundspelaren Oscar Stadin.

Nye tränaren Magnus Muhrén är smått lyrisk över vilka spelare som kommer underifrån och som på sikt kan fortsätta hålla storklubben kvar i toppen.

– Det är jätteviktigt för oss att kontinuerligt lyfta fram ungdomar från de egna leden i herrlaget. Just nu har vi den kanske bredaste och bästa generationen SAIK fått fram någonsin, säger han till Sandvikens hemsida.

Magnus Muhrén utvecklar:

– SAIK:s gyllene generation tillhör 97-generationen. Det är den bredaste och bästa generation som helhet som Sandviken har fått fram någonsin. Så många spelare i samma ålder som har varit framstående har aldrig hänt tidigare. Vi tycker nu att det är dags att skapa plats åt dem i herrlaget så att de kan utvecklas vidare och ta steg fullt ut som seniorspelare.

Fyra av de fem nykontrakterade talangerna – Hannes Edlund, Jesper Jansson, Rasmus Linder och Albin Airisniemi – har spelat med herrlaget i en eller två säsonger. Oscar Stadin väntar fortfarande på A-lagsdebuten.