Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sång, öl och pyroteknik – häng med på supporterresan: "Älskar mitt Broberg"

De två fullsatta bussarna hinner knappt lämna Köpmantorget i Söderhamn innan ramsorna börjar eka mellan sätena. Det är dags för slutspel och ett hett hälsingederby mellan Brobergs IF och Edsbyn IF.
En match som inte bara avgörs på isen utan även på läktaren.

TV: Vi livesände direkt från bussresan – ramsor, pyroteknik och pisspaus på Sävstaås

Timmarna innan fredagens avslag har de trogna medlemmarna i supportersällskapet BTG – Brobergs tifogrupp - samlats för att sjunga upp tillsammans över mat och dryck. Nu skrålar de i kapp om allt från SM-guld till ramsor om bybor.

– Det är jättekul för publiken att det blir ett hälsingederby i slutspelet. Och uppslutningen är riktigt bra, men vi vill alltid ha med oss fler, säger Sebastian Pantzare.

Läs också: Brobergs tifogrupp om hyllningen till Stefan Larsson: "Det exploderade rejält"

Tifogruppen startade 2008 och har sedan dess kämpat hårt för att höja stämningen bland publiken på Hällåsen. Deras tifon har varierat mellan pyroteknik, flaggor och nu senast en mäktig hyllning till veteranen Stefan Larsson med en avbildning och banderoller.

Allt för att ge matchen en inramning och motivera de gulsvarta spelarna mot nya poäng.

– På tifofronten ligger vi i framkant inom bandy. Läktarmässigt är vi inte riktigt på samma framkant men ändå högt upp. Vi kommer att köra över Edsbyn på läktaren idag, säger Anton Hall Eriksson.

Läs också: Så ska Henrik Schewelius minne hedras på Brobergsmatchen

Tillsammans med Brobergs andra supporterskara, Gamla Brobergare, har gruppen samlat personer i alla åldrar till de två bussresorna. En buss med lugnare stämning, den andra något mer livad. Men gemensamt för de runt 150 personerna ombord är kärleken till sitt lag.

– Jag är uppväxt med bandy och älskar mitt Broberg. Jag tror att vi tar oss vidare med 3-2 i matcher, säger Ida Jonsson.

Långa köer hinner bildas till bussens enda toalett innan passagerarna får till en kisspaus längs vägen. Strategiskt nog intill Sävstaås, hemmaplan för supportrarnas antagonister Bollnäs, där pyroteknik lyser upp dikeskanten.

Läs också: Edsbyn starkast i första kvartsfinalmötet mot Broberg – se höjdpunkterna från matchen här

Väl i Edsbyn fylls arenan snabbt av Broberg supportrarnas jubel då bortalaget tar ett tidigt grepp om matchbilden. Slagen från trumman ekar i takt med hejaropen men tystat till sist av ett offensivt Edsbyn som går vinnande ur den första striden.