Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongens första seger för Gripen: "En väldigt märklig match"

Efter två inledande förluster kom första tvåpoängaren för Gripen mot Tellus på söndagen. En match som bjöd på mycket lägen, men få mål.
– Vi styr och ställer men gör inte mål, säger tränare Ari Holopainen.

En mållös halvlek inledde bottenmötet mellan Gripen Trollhättan och Tellus på söndagskvällen. I paus sa tränare Ari Holopainen åt sina killar att våga mer och ta mer avslut.

Något som verkade ta skruv, för fem minuter in i andra halvlek kunde Johan Grahn ge hemmalaget ledningen efter en assist av Viktor Nordmark.

Sen följde 40 minuter svängig bandy.

– Det är en väldigt märklig match, säger Ari Holopainen och fortsätter:

– Det är väldigt böljande. Vi styr och ställer, men gör inte mål. Tellus kontrar och är väldigt farliga i sitt kontringsspel. Sen får de två utvisningar i slutet av matchen och vi trycker på ännu mer, men vi missar en straff och får inte in våra lägen.

Tellus kvitterade genom Jonas Enander i 62:a minuten innan Adam Rudell kunde avgöra för hemmalaget med åtta minuter kvar av full tid.

Matchen hade inte mindre än åtta tilläggsminuter och under dem hann domare Niclas Skog dela ut tre utvisningar och ett lindrigt matchstraff. Gripens Mattias Jonsson åkte på en tiominutare efter en ojust tackling. Fyra minuter tidigare hade Tellus Kimmo Kyllönen dragit på sig ett lindrigt matchstraff. Även Fredrik Larsson i Tellus visades ut efter olämpligt uppträdande i 97:e minuten.

Men trots alla utvisningar menar Ari Holopainen att matchen inte var ojust på något sätt.

– De backar hem och spelar tufft och det blir lite så. Vi äger mycket boll och de backar hem och spelar defensivt. Men det var inget märkligt, säger han.

Så det var ingen ful match?

– Definitivt inte.

Segern innebar Gripens två första poäng säsongen 16/17. Laget hade svårt att hitta motståndare i slutet på försäsongen och fick sedan en tuff premiär mot Vänersborg, som följdes av en uddamålsförlust mot Broberg i fredags.

– Men nu vinner vi. Det är kanske inte det vackraste spelet, men vi vinner, säger Holopainen.

Matchfakta Bandy Elitserien

Gripen Trollhättan – IK Tellus 2–1 (0–0)

Målen: 1–0 (51) Johan Grahn, 1–1 (62) Jonas Enander, 2–11 (83) Adam Rudell.

Hörnor: 6–7

Utvisningsminuter: 10–50

Publik: 528

Domare: Niclas Skog